'Anderlecht haalt Frans toptalent naar Neerpede'

'Anderlecht haalt Frans toptalent naar Neerpede'
Zondag 04 maart 2018 - 21:44   I  

Anderlecht beleeft geen al te best seizoen. De komst van Coucke zal Anderlecht terug op de rails moeten krijgen, al is het maar de vraag hoe veel hij op korte termijn kan veranderen. Ook op lange termijn moet Anderlecht zich voorbereiden.

Daar zijn ze alvast mee begonnen. Volgens een Franse journalist die werkt voor France Footballl heeft Anderlecht zich versterkt met een jong Frans talent, Nabil Chaban. Hij zal zich bij de U19 van Anderlecht voegen en kan daar beginnen bouwen aan de weg naar het eerste team.

De jongeling werd afgelopen winter aan heel wat topploegen gelinkt. Zo probeerden Bologna, AC Milan en Borussia Dortmund de speler van Marseille te overtuigen. Het is uiteindelijk Anderlecht dat er nu dus mee aan de haal zal gaan.

Youngsters krijgen kansen

Het lijkt er ook op dat Anderlecht de eigen jeugd opnieuw wat meer kansen wil geven. Dit seizoen mochten heel wat youngsters, vaak ook noodgedwongen, hun debuut al maken voor Anderlecht. Zo is er de beroemde persconferentie van Vanhaezebrouck toen hij heel wat youngster meenam naar STVV.

Vanhaezebrouck liet de rugnummers toen weten: 38, 40, 45, 47, 48 en 56. Het ging om Mohammed Dauda, Francis Amuzu, Abdoul Dante, Albert Sambi Lokonga en Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers. De Anderlecht-fans zijn alvast dol op eigen jeugd.

Rol van Coucke

Ook Coucke staat erom gekend jonge jongens een kans te geven. Coucke ziet daar ook het financiële voordeel van in, want vaak kunnen die jongens verkocht worden aan een grote meerwaarde. Coucke hoopt alvast elk jaar een Tielemans of Dendoncker te kunnen verkopen.

Poll: Moet Anderlecht de eigen jeugd nog meer kansen geven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Marseille

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024