Fiorentina neemt afscheid van kapitein Astori met emotionele video

Fiorentina neemt afscheid van kapitein Astori met emotionele video
Zondag 04 maart 2018 - 23:37   I  

Er zijn zo van die momenten waar de relativiteit van het voetbal je hard in het aangezicht trapt. Vandaag was zo een dag. Fiorentina liet weten dat kapitein Davide Astori deze nacht overleden is. Fiorentina was op uitzondering voor de wedstrijd tegen Udinese. Een hartstilstand in zijn slaap was de oorzaak.

Fiorentina plaatste vandaag ook een video waarin het afscheid nam van haar kapitein. Davide Astori was geliefd bij iedereen, dat werd vandaag duidelijk door de massale berichten die binnenstroomden van collega's. Allen zeiden ze hetzelfde, een prachtige mens en een geweldige collega.

De fans zijn uiteraard ook erg aangeslagen. Veel fans betuigden hun steun reeds door sjaals, tekeningen en meer op te hangen aan het stadion van Fiorentina. Het mag duidelijk zijn dat dit een gigantische klap was voor Fiorentina en iedereen die de club een warm hart toedraagt.

De bal rolde niet vandaag in Italië

De Italiaanse voetbalbond heeft beslist om ook alle andere wedstrijden die vandaag gespeeld moesten worden af te lassen. Dat waren er zeven in totaal. Uit respect voor Davide Astori rolde de bal vandaag dus niet in de Serie A.

Het was de spelersvakbond die met de vraag kwam om alle wedstrijd af te lassen. Op dat voorstel ging de Italiaanse voetbalbond in. De wedstrijd tussen Genoa en Cagliai zou om 12.30 uur beginnen. Voor 15.00 uur stonden er vijf wedstrijden op het programma: Atalanta Bergamo - Sampdoria, Benevento - Hellas Verona, Chievo Verona - Sassuolo, Torino - Crotone en Udinese - Fiorentina. De topper tussen AC Milan en Inter moest de speeldag afsluiten.

TAGS  I  Fiorentina  I   Astori  I   Udinese

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024