Drama voor Beerschot Wilrijk: Speler afgevoerd naar ziekenhuis

Drama voor Beerschot Wilrijk: Speler afgevoerd naar ziekenhuis
Zondag 04 maart 2018 - 23:50   I  

Beerschot Wilrijk haalde een uitstekende uitgangspositie vandaag. Het won met 1-0 tegen Cercle Brugge en legt de druk voor volgende week op die manier bij Vercauteren en co. Toch heeft ook Marc Brys wat kopzorgen, want hij zal niet met dezelfde ploeg kunnen aantreden volgende week.

In dezelfde fase waarin Alex Maes rood kreeg raakte ook Tom Van Hyfte geblesseerd. Hij werd ook naar het ziekenhuis gebracht, waar hij moest wachten op de diagnose. Van Hyfte bleek een ontwrichte schouder te hebben. Slecht nieuws dus voor Marc Brys.

“Tom werd naar het ziekenhuis gevoerd met de schouder uit de kom. We zullen hem een aantal weken moeten missen, vrees ik. Het is nu bang afwachten op de definitieve diagnose", aldus Brys na de wedstrijd volgens Het Nieuwsblad.

Niet op volle sterkte naar Jan Breydel

De kans is dus groot dat Beerschot Wilrijk het zonder Tom Van Hyfte zal moeten redden in Jan Breydel. Het zou straf zijn als hij tijdig fit geraakt voor de wedstrijd. Ook Alex Maes zal vanuit de tribune moeten toekijken door zijn rode kaart.

Niet eerste blessure

Voor Brys is het niet de eerste speler die hij moet vervangen. Zo moest hij ook al middenvelder Jan Pietermaat vervangen en dat bleek geen sinecure. Dat de speler zo belangrijk is voor het team liet hij een tijdje geleden nog weten in Sport/Voetbalmagazine.

"Eerder dit seizoen moesten we hem al eens negen matchen missen. In die periode zette ik vijf verschillende spelers op zijn positie. Dat verraadt al dat we niet echt een vervanger voor hem in huis hebben", aldus Marc Brys.

Poll: Zal dit een rol spelen volgende week?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Cercle Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024