Lokeren-voorzitter Lambrecht is het kotsbeu: "10 spelers moéten weg"

Lokeren-voorzitter Lambrecht is het kotsbeu:
Maandag 05 maart 2018 - 06:59   I  

Wie degradeert volgende week naar de Proximus League? De degradatiestrijd gaat nog tussen KV Mechelen en KAS Eupen, terwijl Sporting Lokeren zich op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie wist te verzekeren van het behoud.

Op Daknam maakten ze alweer een grijs seizoen door. Voorzitter Roger Lambrecht is het stilaan beu en daarom gaat hij in het tussenseizoen grote veranderingen doorvoeren. Heel wat spelers moéten straks weg.

"De aanwerving afgelopen winter van Cevallos en Marecek werpt nu al vruchten af. Dat belooft voor volgend seizoen", aldus Lambrecht in Het Laatste Nieuws. "Met die twee voor zich, groeit ook Kilian Overmeire weer naar zijn beste niveau. Een forse investering in ons middenveld was noodzakelijk. Nu denk ik dat we vooral voor de voorlijn moeten kijken, en voor de rechtsbackpositie die een heel seizoen problematisch is geweest. Afwachten hoe diep we daarvoor in de portemonnee zullen moeten tasten."

10 spelers weg

Lambrecht weet al precies wie er na het seizoen andere oorden mag opzoeken. "Ik heb een lijstje van tien spelers die weg moeten. Wie allemaal? Dat gaat Willy (Reynders, nvdr.) te gepasten tijde wel bekendmaken. We hebben eerst nog play-off 2, hé. Daarin kan iedereen zich nog eens tonen, al is er wel al met de trainer besproken dat vooral onze jeugdige elementen hun kans zullen krijgen. Arno Monsecour, Gill Van Moerzeke, Bob Straetman, Amine Benchaib, onze jonge keeper Ortwin De Wolf... Dat zijn allemaal jongens met potentieel. Zij hebben al goeie dingen laten zien, de ene meer dan de andere. Nu is het moment om te bevestigen."

Tom De Sutter is alleszins één van de spelers die moet vrezen voor zijn toekomst bij Lokeren. Al speelde hij vorig weekend goed. "Inderdaad, ja, dat heb ik ook gezien. Tom speelde volgens mij zijn beste wedstrijd voor Lokeren. Hij dwong die vroege penalty af, hij kopte de corner van Cevallos tot bij Filipovic voor onze tweede goal en ik zag hem een paar schitterende balletjes afleggen. Maar één topprestatie maakt zijn slecht seizoen natuurlijk niet goed. Of hij volgend seizoen mogelijk nog voor Lokeren voetbalt, daar ga ik nu niks over zeggen", zegt Lambrecht over zijn spits.

Play-off 1

Volgend seizoen, moet het beter. Dat is duidelijk. Een nieuw grijs seizoen kan nu echt niet meer... "Dat zou het derde op rij zijn, neen, dat kan niet zijn. We moeten weer in de linkerkolom uitkomen, en als het even kan mikken op de top 6. Dát is de ambitie, ja", besluit Lambrecht.

Poll: Kan Lokeren volgend seizoen meedoen voor play-off 1?

TAGS  I  Lambrecht  I   Lokeren  I   De Sutter

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024