Gumienny maakt Belgische refs af: "Het valt me op en ik snap het niet"

Gumienny maakt Belgische refs af:
Maandag 05 maart 2018 - 07:34   I  

De Belgische scheidsrechters maakten tijdens de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League geen al te beste beurt. Er werden veel fouten gemaakt - zelfs door ervaren mannen zoals Erik Lambrechts en Bart Vertenten. Gewezen arbiter Serge Gumienny begrijpt er niets van.

"De arbitrage maakte op de voorlaatste speeldag geen al te beste beurt. Het valt me op dat uitgerekend de ervaren refs het lieten afweten in het zicht van play-off 1", zegt Gumienny in Het Belang van Limburg. "Erik Lambrechts, Nicolas Laforge, Bart Vertenten en Wim Smet gingen stevig in de fout, ze zullen een tandje moeten bijsteken."

"Ik begrijp niet hoe Lambrechts dat niet kon zien"

Dat Lambrechts tijdens Standard-Mechelen niet zag dat Cavanda Bandé van de sokken liep, kan er bij Gumienny niet in. "Ik begrijp echt niet hoe Erik Lambrechts tijdens Standard-KV Mechelen de fout van Cavanda op de doorgebroken Bandé kan gemist hebben. Het is knap dat hij zijn fout toegeeft, maar dat zal de mensen van KV Mechelen worst wezen. Cavanda moest altijd rood krijgen, hij liep zijn tegenstrever aan én gaf hem ook nog eens een duw."

"Lambrechts geeft aan dat hij het niet goed had gezien. Je kán ook niet alles perfect gezien hebben, bij zo'n counter wordt snel omgeschakeld. Maar dan moet je je intuïtie en je ervaring laten spreken", benadrukt de ex-ref. "Een doorgebroken speler laat zich zo ver buiten de rechthoek niet zomaar vallen. De lijnrechter verwijt ik niets, die stond er verder af. Lambrechts had dit zelf moeten zien."

Meteen rood voor Mata

Tijdens Waasland-Beveren-Genk ontsnapte Clinton Mata aan rechtstreeks rood - al kreeg hij later in de match wel nog een tweede gele kaart. "Genk had nog voor rust tot tien spelers moeten herleid worden", merkt Gumienny op. "Nicolas Laforge zag de overtreding van Mata op Myny wel maar hij hield het bij geel. Terwijl het rood had moeten zijn omdat de speler alleen op doel afging. De speler van Genk die nog toesnelde, was te laat om nog tussenbeide te komen."

Poll: Moet het niveau van onze arbitrage omhoog?

TAGS  I  Gumienny  I   Lambrechts  I   Laforge  I   Vertenten  I   RC Genk  I   Waasland-Beveren  I   KV Mechelen  I   Standard  I   Eupen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024