Van Moer weet het zeker: "Ze hebben de bekerfinale nu al gewonnen"

Van Moer weet het zeker:
Maandag 05 maart 2018 - 08:20   I  

Op zaterdag 17 maart staat de bekerfinale op het programma. KRC Genk en Standard zullen onder elkaar uitmaken wie met de beker, en het bijhorende Europese ticket, naar huis mag. Volgens gewezen Rode Duivel Wilfried Van Moer is er één ploeg favoriet: Genk.

"Play-off 1 was een must, Racing Genk zit dus op schema", opent Van Moer in Het Belang van Limburg. "De kwalificatie is verdiend, gezien de reeks die ze na Nieuwjaar neerzetten en de manier waarop dat gebeurt. Een dikke pluim voor Philippe Clement, die de spelersgroep op één lijn kreeg en zijn sterkhouders weer op niveau bracht."

"Je merkt aan alles dat mannen als Pozuelo en Malinovskyi zich goed in hun vel voelen en daardoor de surplus geven die van hen wordt verwacht. Als je in zo'n positieve flow zit, dan zit het meestal ook mee. Want de wedstrijd had er heel anders kunnen uitzien mocht Mata voor rust rood hebben gekregen.”

"Met Koutroubis in de ploeg speelt Standard met tien"

Van Moer ziet het positief in voor Genk, dat straks ook nog de beker kan winnen. Zal winnen. Althans, daar gaat de gewezen Rode Duivel toch van uit. “Ik was zaterdag op Sclessin, net zoals enkele Genkse scouts. Die zullen gelachen hebben, toen ze Koutroubis aan het werk zagen in het hart van de Luikse defensie. Voor mij heeft Genk de bekerfinale nu al gewonnen, echt waar. Koutroubis zal door de schorsing van Laifis en Agbo ook dan moeten spelen en in dat geval voetbalt Standard met tien."

Koutroubis kon ook tegen Mechelen niet overtuigen. De Griek is dan ook dé zwakke schakel bij Standard. "Tegen Mechelen moest Luyindama al voor twee spelen om de meubelen te redden. Koutroubis is zo traag en maakt aan de bal zoveel fouten, het is niet om aan te zien.”

Poll: Wie wint de beker?

TAGS  I  Koutroubis  I   Standard  I   RC Genk  I   Van Moer

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024