"Op deze manier eindigen we laatste in Play-Off I"

Maandag 05 maart 2018 - 12:51   I  

Enkele ploegen knokken nog volop voor de laatste tickets voor Play-Off I. Andere ploegen hebben hun schaapjes al op het droge. Zo zijn Club Brugge, Anderlecht, Charleroi en AA Gent al zeker van hun deelname. Toch heeft elke ploeg wel wat vraagtekens, want geen van de vier kan écht overtuigen.

Vooral bij Charleroi draait het niet meer. De ploeg van Mazzu werd voor nieuwjaar nog als outsider gerekend voor de titel, maar is nadien helemaal weggezakt. De doelpunten blijven uit, de punten ook en ook het spel is niet echt om aan te zien. Zoals dit weekend. Een 0-0 thuis tegen STVV na een wedstrijd zonder echt hoogtepunten. Daarvan gaat ook een Charleroi-fan ontevreden naar huis.

"Als we zo spelen, dan..."

Na de wedstrijd wisten trainer en spelers maar al te goed dat dit niet genoeg was. Charleroi zou met veel plezier een rol van betekenis willen spelen in die Play-Offs, maar op deze manier zal dat niet gaan. Ze halen amper punten, ook thuis niet. Nochtans is Charleroi thuis normaal gezien ijzersterk.

Na de wedstrijd was Cristophe Diandy dan ook erg scherp voor de prestatie van Charleroi. "We misten creativiteit en inspiratie vandaag. Niks lukte. We gaan dan ook niet rond de pot draaien. Als we zo spelen in de Play-Offs dan eindigen we gewoon laatste. We moeten snel de koppen bij elkaar steken en een oplossing zoeken", aldus Diandy in La DH.

"We creëeren niks"

Ook Mazzu was na afloop van de wedstrijd bijzonder teleurgesteld. Hij zag wat hij al een tijdje moet aanschouwen, namelijk dat Charleroi voorin onmondig is. "We creëeren gewoon niks rond de zestien van de tegenstander. Als we dan eens een kans krijgen zoals die van Benavente dan benutten we die niet", aldus Mazzu.

Hoop voor KVK

Op de laatste speeldag trekt Charleroi naar KV Kortrijk. Die kunnen met een overwinning nog over Antwerp en Standard springen en een plekje in de top 6 veroveren. Al moet daarvoor het resultaat in de andere wedstrijden wel meevallen. Dat Charleroi net nu in een diepje zit is dan ook goed nieuws voor Glen De Boeck en co.

Poll: Zal Charleroi nog een rol van betekenis spelen in Play-Off I?

TAGS  I  Charleroi  I   Sint-Truiden  I   KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024