"Op die manier gaf KV Kortrijk zichzelf gewonnen tegen Club Brugge"

Maandag 05 maart 2018 - 13:45   I  

Wat een spannende speeldag hebben we achter de rug. Zowel bovenin als onderin was het spannend toekijken hoe verscheidene ploegen haasje over sprongen. De tickets voor Play-Off I zijn nog steeds niet uitgedeeld en onderin blijft het nagelbijten voor KV Mechelen en Eupen.

Ook 'Chef Voetbal' Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad heeft ervan genoten. Hij zag een erg boeiende speeldag, maar moest toch ook toekijken hoe enkele aangekondigde gevaren toch in de speeldag kropen. Te beginnen met de heisa rond de videoref.

Roep om videoref

Hij werd al door bijna elke ploeg minstens één keer vervloekt, maar wat is hij op één seizoen belangrijk geworden in de Belgische competitie. De roep om bij de wedstrijden van KV Mechelen en Eupen een videoref te plaatsen was dan ook bijzonder groot, maar werd niet aanhoord.

"Er staan voor degradatiekandidaten Eupen en KV Mechelen miljoenen euro's op het spel. Als de middelen er zijn - in PO1 zijn er wél drie videoref-busjes - om verkeerde beslissingen te voorkomen, is het een plicht die te gebruiken. Maar een gebrek aan flexibiliteit in de regels en van wellicht Anderlecht zorgde voor deze pijnlijke discussie", aldus Vandewalle.

Bekerfinale komt te vroeg

Dan is er ook nog de vreemde programmering van de bekerfinale. Die wordt dit seizoen voor de start van de Play-Offs gespeeld, maar dat zorgt er wel voor dat de kaarten voor RC Genk en Standard anders liggen. De bekerwinnaar is namelijk rechtstreeks geplaatst voor de Europa League en heeft in de Play-Offs dan ook niks meer te winnen.

"De bekerwinnaar die in PO1 speelt, heeft er niets te winnen. Zoals Zulte Waregem vorig seizoen, dat in PO1 één wedstrijdje op tien won. Speel die bekerfinale ná het seizoen. Dan gaat iedereen in PO1 voluit", aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad. Vanaf volgend seizoen zal de bekerfinale trouwens na de Play-Offs gespeeld worden.

Vreemde keuze De Boeck

Dan stelde Vandewalle zich ten slotte nog vragen bij de keuze van Glen De Boeck. Die koos ervoor om Chevalier niet te gebruiken tegen Club Brugge omdat hij op vier gele kaarten stond. Volgens Vandewalle deed de trainer van KVK zichzelf op die manier de das om.

"De Kortrijk-trainer bestond het zijn topschutter Teddy Chevalier op de bank te houden “omdat hij op vier gele kaarten stond”. Als je zo een wedstrijd in stapt, dan geef je je op voorhand gewonnen. Bovendien mocht Chevalier in de slotfase plots wel meedoen en dat risico op een gele kaart lopen. Toen hij meedeed, kwam Kortrijk overigens nog het dichtst bij de gelijkmaker. Nu heeft Kortrijk het niet meer in eigen hand. Had Kortrijk niet beter gespeeld met Chevalier 90 minuten in de ploeg?", vroeg Vandewalle zich luidop af.

Poll: Moest Chevalier aan de wedstrijd beginnen?

TAGS  I  KV Kortrijk  I   Club Brugge  I   Standard  I   RC Genk  I   Eupen  I   KV Mechelen

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024