Anderlecht heeft opmerkelijk plan in petto voor Roger Vanden Stock

Anderlecht heeft opmerkelijk plan in petto voor Roger Vanden Stock
Maandag 05 maart 2018 - 15:13   I  

Het seizoen 2017-2018 zal nog lange tijd bekendstaan als het laatste seizoen van Roger Vanden Stock. Het einde van een tijdperk, want hij was maar liefst 22 jaar lang voorzitter van paars-wit. In die jaren heeft Vanden Stock de successen opgestapeld en het wordt dan ook niet gemakkelijk om in zijn voetsporen te treden. Marc Coucke zal het alvast proberen.

De overname had heel wat voeten in de aarde. Zo bevond Anderlecht zich een tijd lang in een impasse, want het mocht financieel niet meer fluctueren. Van transfers was er dan ook amper sprake en dat was pijnlijk voor de fans van paars-wit, die zich nochtans veel hadden voorgesteld bij de transfers van Anderlecht.

Deze zondag is het voor paars-wit de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en voor Anderlecht is dat het geschikte moment om de oude ex-voorzitter nog een laatste keer in de bloemetjes te zetten. Het deed via haar website alvast een oproep aan de fans.

Gigantische tifo

De bedoeling is eenvoudig. Anderlecht wil proberen om met iedereen in het stadion een tifo te vormen ter ere van Roger Vanden Stock. In grote letters zou er dan ook 'merci' moeten komen in de tribune. Anderlecht deed alvast een warme oproep aan de aanhang.

Om hem gepast uit te wuiven, organiseren we een collectieve actie waarbij we het hele stadion betrekken. Een van de activiteiten die we voorzien hebben, is het vormen van een gigantische tifo voor de voorzitter. Daarom krijgen de supporters die in tribune 3 zitten van ons speciale kartonnen posters, die samen een enorm paars-wit vlak met het woord ‘Merci’ erop zullen vormen.

Afscheid in schoonheid

Zo probeert Anderlecht Vanden Stock toch nog een afscheid in schoonheid te geven. De titel wordt alvast moeilijk, maar langs deze weg probeert de landskampioen toch te tonen dat het onnoemelijk veel respect heeft voor Vanden Stock. Respect dat trouwens ook op haar plaats is.

Poll: Zal Anderlecht Vanden Stock nog missen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanden Stock

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023