Filip Joos haalt fors uit: "Dat vind ik niet eerlijk"

Filip Joos haalt fors uit:
Maandag 05 maart 2018 - 23:19   I  

Vanavond mochten Wesley Sonck, Franky Van der Elst en Marc Degryse rond de tafel gaan zitten van Frank Raes en Filip Joos. In Extra Time ging het dan ook uitgebreid over de degradatiestrijd tussen KV Mechelen en Eupen. Die is bijzonder spannend en het zou zelfs kunnen dat het doelpuntensaldo het verschil zou kunnen maken.

En dat vind Filip Joos niet kunnen. Volgens hem is de degradatie te belangrijk om dat te laten afhangen van het doelpuntensaldo. Wesley Sonck en Marc Degryse vonden het dan wel een correct systeem. Joos stelde dan ook een alternatief voor.

"Hoe je dit oplost? Met een testmatch, echt waar", was zijn tegenvoorstel. "Je moet dit niet laten afhangen van één goaltje meer of minder. We focussen ons nu op het verhaal van de videoref, waarbij Eupen-Moeskroen nu toch een videoref zal krijgen. Dan hebben die twee ploegen in de reguliere competitie 7 keer een videoref gehad, terwijl de afspraak 6 keer voor elke club was", aldus Joos in Extra Time.

Slechte regel

Filip Joos vindt het dus oneerlijk dat er nu plots een videoref zal ingeschakeld worden voor een wedstrijd waarvoor eigenlijk geen videoref was voorzien. Dan is er op het einde van de rit een ploeg die één keer meer kon genieten van de videoref, oneerlijk dus volgens Joos.

"Ik zweer het: de ploeg die zakt neemt een advocaat. En ze hebben gelijk. Stel dat Eupen zich redt omdat de videoref ingrijpt in Eupen-Moeskroen, de match waar er eigenlijk geen videoref was. Het is niet goed en niet eerlijk. Dat het gewoon een regel is? Er zijn regels gemaakt waarvan je mag zeggen dat het geen goeie regels zijn."

Poll: Is een testmatch eerlijker?

TAGS  I  Extra Time  I   Joos  I   Eupen  I   KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024