Penaltyfases zorgen voor beroering in Extra Time: "Vreemd, toch?"

Penaltyfases zorgen voor beroering in Extra Time:
Maandag 05 maart 2018 - 23:31   I  

Er waren heel wat dubieuze fases dit weekend in de Belgische competitie. Zo waren er enkele strafschopgevallen waar niet iedereen het over eens was. Club kreeg een strafschop tegen na een lichte overtreding van Mechele, maar kwam op het einde dan weer goed weg toen Denswil met de hand de bal raakte in de zestien. Ook AA Gent kreeg een strafschop tegen na een handsbal van Kubo.

In Extra Time werden die fases onder de loep genoemen. Vooral de handsballen, al dan niet, zorgden voor wat beroering. Zo had Club Brugge in de slotfase een strafschop tegen kunnen krijgen, maar de bal ging niet op de stip.

Denswil als een volleerde doelman

Denswil sprong als een volleerde doelman voor de trap van Chevalier en leek de bal op zijn hand krijgen. Zijn hand was bovendien van zijn lichaam verwijderd en bewoog. Het standpunt van achter Denswil liet de indruk dat de Nederlander de bal op hand kreeg aangespeeld. Van der Elst en Sonck vonden het dan ook alletwee een penalty.

Nadien lieten Joos en Raes een ander standpunt zien en daarop kreeg Denswil de bal precies tegen de borst. "Kijk dit is vreemd, toch? Als je de vorige beelden even vergeet en je krijgt als videoref deze beelden. Dan denk je toch, borst? Het is een rare job soms", aldus Joos. Toch dacht Joos dat die eerste herhaling de correcte weergave.

Kubo niet

Ook AA Gent kreeg een strafschop tegen. Kubo kreeg de bal van dichtbij aangeschoten tegen de arm. De analisten rond de tafel vonden dit unaniem geen strafschop want hij werd aangeschoten. Dat vond Marc Degryse meer dan duidelijk. Enkel Wesley Sonck vond dit penalty, want het was een gigantische kans geweest als die bal wel was doorgegaan.

"Dit vind ik geen strafschop. De bal wordt echt aangeschoten. Op het moment dat hij die bal tegen zich aan krijgt heeft zijn arm nog niet bewogen, dus hij krijgt die gewoon tegen zich aangeschoten", aldus Marc Degryse. Ook Joos vond dit geen strafschop.

Poll: Moeten de regels omtrent hands herbekeken worden?

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge  I   KV Kortrijk  I   Joos  I   Extra Time

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024