Toptransfer voor paars-wit? "De ideale Anderlecht-speler"

Toptransfer voor paars-wit?
Dinsdag 06 maart 2018 - 06:30   I  

RSC Anderlecht werd tijdens de vorige transferperiode enorm beperkt op de transfermarkt. Het zorgde ervoor dat manager Herman Van Holsbeeck niet kon doen wat hij wilde. Toch haalde paars-wit onder meer Ryota Morioka in huis. De Japanner is nog wat zoekende, maar wel al beslissend.

"En toch ben ik niet verrast", zegt Daniël Declerck, hoofdscout van Waasland-Beveren, in Het Laatste Nieuws. "Want het is simpel: met de kwaliteiten van Ryota slaag je ook aan de top. Hij ziet de openingen sneller dan de rest en kan het ook uitvoeren - met één tik kan hij een ploegmaat afzonderen. Dan pas je bij Anderlecht."

En dat terwijl het bij paars-wit toch anders voetballen is voor de Japanse middenvelder. "Bij ons voetbalde de hele ploeg in functie van Ryota, nu staat hij veel hoger - meer als tweede spits", merkt Declerck op. "Voorts verdedigt de tegenstander potiger en korter tegen Anderlecht, maar Ryota heeft het voordeel dat hij een sterk karakter heeft. Hij wil absoluut slagen en is niet snel onder de indruk."

Ideale Anderlecht-speler

Toch heeft Morioka ook nog werkpunten. "Allez, 't is te zeggen, er valt niet veel aan te doen. Ryota mist pure explosiviteit op de eerste meters, dat zal nu niet meer veranderen. Maar hij compenseert dat dus door snel te denken - op één-twee-drie heeft hij het gezien. Voor mij is Ryota de ideale Anderlecht-speler. Geloof me: hij zal alleen maar sterker worden", besluit Declerck.

Poll: Geloof jij in Morioka?

TAGS  I  Morioka  I   Anderlecht  I   Waasland-Beveren

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024