Degryse stelt één voorwaarde: "Pas dan kan De Bruyne schitteren op WK"

Degryse stelt één voorwaarde:
Dinsdag 06 maart 2018 - 07:00   I  

Komende zomer staat in Rusland het WK op het programma. Over enkele maanden moet bondscoach Roberto Martinez een 23-koppige selectie samenstellen. Het wordt niet eenvoudig, maar hoe denken de supporters er eigenlijk over?

Het Laatste Nieuws deed een enquête en ging op zoek naar antwoorden. Zo vroeg de krant zich onder meer af wie volgens de lezers straks de belangrijkste speler bij de Rode Duivels zal zijn. 45% stemde voor Kevin De Bruyne. "Als je ziet wat voor een seizoen hij aan het spelen is... De Bruyne trekt al minstens met twee prijzen naar het WK: de League Cup én de titel straks. Wie weet komt daar nog de Champions League bij", aldus analist Marc Degryse in de krant.

Toch stelt Degryse één belangrijke voorwaarde zodat De Bruyne ook bij de Rode Duivels kan schitteren. "Die prijzen zijn natuurlijk geen garantie op een goed WK. Belangrijk wordt of De Bruyne dezelfde verstandhouding met Martínez zal hebben als met Guardiola, want hij heeft één van de sleutels in handen", voorspelt de analist.

Lukaku

Verder zien weinig fans een belangrijke rol weggelegd voor Romelu Lukaku. Amper twee procent koos voor de spits van Manchester United als belangrijkste speler bij de nationale ploeg. "Dat verrast me wel - twee procent is heel weinig. Terwijl je Lukaku toch zal nodig hebben om ver te geraken. Net zoals hij in de kwalificatiecampagne belangrijk was met zijn goals", besluit Degryse.

Poll: Is De Bruyne de beste Rode Duivel?

TAGS  I  Degryse  I   De Bruyne  I   Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024