Degryse: "Kane of Lukaku? Hij is beter"

Degryse:
Dinsdag 06 maart 2018 - 11:04   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen op de derde speeldag van de groepsfase op het WK tegen Engeland. Dat wordt uiteraard een erg boeiende wedstrijd. Al zijn de Duivels hopelijk dan al geplaatst voor de volgende ronde. België heeft Romelu Lukaku vooraan en Engeland heeft Harry Kane. Wie zou analist Marc Degryse nu het liefst in zijn team hebben?

Als Degryse mag kiezen, kiest hij voor Harry Kane. Het is een mening die wel meer Belgen met hem delen. Gek genoeg, want Kane is uiteraard de Engelse spits. "Lukaku is afhankelijker van wat er achter hem gebeurt. Hij trekt het spel minder naar zich toe als de aanvoer ontbreekt", zegt Degryse. "Je zal hem ook zelden zelf de actie zien maken. Dat maakt het voor Lukaku moeilijker om in de wedstrijd te komen. Kane is daartegenover completer. Hij heeft iets meer kwaliteit en neemt de touwtjes wat meer zelf in handen."

Kritiek

49 procent van de lezers van Het Laatste Nieuws kiest ook voor Kane. 45% kiest voor Lukaku. Eerder uitte Rio Ferdinand al flink wat kritiek aan het adres van Lukaku. "Met Lukaku in het team, speel je op dit moment de bal kwijt. Dan wordt het moeilijk om een tegenaanval op te zetten", zei hij. Ook de oud-verdediger van Manchester United kiest resoluut voor Kane als hij moet kiezen tussen beide aanvallers.

Poll: Wie verkies jij?

TAGS  I  shw  I   Rode Duivels  I   Lukaku  I   Kane

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024