Speelt Anderlecht met verzwakt elftal tegen Antwerp?

Speelt Anderlecht met verzwakt elftal tegen Antwerp?
Dinsdag 06 maart 2018 - 11:20   I   door Redactie

In Play-off 1 vallen alle gele kaarten weg. De laatste speeldag van de reguliere competitie is dan wel nog zeer verraderlijk. Wie nu op één kaart van een schorsing staat en komend weekend nog tegen een gele kaart aanloopt, mist wel de start van de play-offs. Die schorsing blijft dan immers wel behouden. Dat kan clubs uiteraard op ideeën brengen om enkele spelers 'in gevaar' te laten rusten.

Voor Antwerp zou dat wel eens heel goed kunnen uitkomen. De Great Old speelt nog voor een plek in Play-off 1 en trekt naar Anderlecht. Paars-wit heeft twee belangrijke spelers op één kaart van een schorsing staan. Zowel Lukasz Teodorczyk als Leander Dendoncker zitten aan vier gele kaarten. Indien zij geel pakken, zijn ze geschorst voor de start van Play-off 1. Alleen is de vraag of Hein Vanhaezebrouck het risico gaat nemen om hen aan de kant te latne. Anderlecht zit nu niet meteen in de positie om zomaar punten te laten liggen.

Club Brugge heeft overigens zo ook enkele spelers die op één kaart van een schorsing staan. Ruud Vormer, Alexander Scholz, Abdoulay Diaby en Emmanuel Dennis zitten in hetzelfde schuitje. Zal coach Ivan Leko hen laten rusten? Club zit met de stevige leidersplaats in een comfortabele positie. Anderzijds liet blauw-zwart de laatste weken meermaals punten liggen. Een 6 op 6 is dus welkom.

Slimme Ruslan

AA Gent is er het 'ergst' aan toe. De Buffalo's zitten met liefst zes spelers die op één kaart van een schorsing staan. Gent kan de punten echter goed gebruiken, zeker na de 2-3-nederlaag tegen KV Oostende van zaterdag. Ruslan Malinovskyi van RC Genk was nog de slimste, zo weet Het Nieuwsblad. De middenvelder van KRC Genk pakte tegen Waasland-Beveren zijn vijfde gele kaart en is sowieso geschorst voor de laatste speeldag. In Play-off 1 begint hij met een propere lei.

Poll: Vind jij dat Anderlecht Dendoncker en/of Teodorczyk zal laten rusten?

TAGS  I  RC Genk  I   Malinovskyi  I   Anderlecht  I   Antwerp  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   shw  I   Standard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024