Gerets: "Zij moeten absoluut mee naar het WK"

Gerets:
Dinsdag 06 maart 2018 - 11:46   I   door Redactie

Er is in de aanloop naar het WK heel wat te doen rond Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Beide verdedigers zijn uitermate blessuregevoelig. Als je hen meeneemt, bestaat de kans dat ze amper of niet kunnen spelen tijdens het WK. Moet je ze dan wel meenemen, is een vraag die heel vaak gesteld wordt. Over drie maanden is het WK en momenteel zijn ze wel allebei fit.

"Ervaring, knowhow en leiderschap zijn belangrijke ingrediënten. Het is duidelijk dat Thomas en Vincent op dat vlak van vitaal belang zijn", zegt bondscoach Roberto Martínez in Het Laatste Nieuws. "Hun speelminuten op clubniveau zijn dit seizoen positief en geeft ons informatie die we zullen gebruiken om hen in de best mogelijke vorm te krijgen voor het WK. Met die aspecten in gedachten, zullen we in mei in een keuze kunnen maken die geen risico inhoudt voor de ploeg."

Voor Eric Gerets is er geen twijfel mogelijk. Kompany en Vermaelen moeten volgens hem absoluut mee naar het WK. "Als je Kompany en Vermaelen ter beschikking hebt, moet je ze allebei meenemen naar het WK", zegt hij resoluut. "Want wat zijn de alternatieven? Het kan natuurlijk altijd dat Kompany of Vermaelen na één of twee wedstrijden op het WK uitvalt, maar dat moet je er dan maar bijnemen."

Fit blijven

De keuze ligt dus bij de bondscoach. Pas in mei zal daarover definitief uitsluitsel volgen. Belangrijk voor zowel Kompany als Vermaelen zou zijn dat ze nu zeker fit blijven tot aan het WK en voldoende wedstrijden spelen. Dat kan al veel twijfels wegnemen. Al zal de Belgische voetbalfan toch altijd met een klein hartje hun fysieke toestand opvolgen.

Poll: Moeten Kompany en Vermaelen mee naar het WK?

TAGS  I  Vermaelen  I   Rode Duivels  I   Kompany  I   shw

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024