Er moet Dembélé iets van het hart na knalprestaties: "Dat is wat ik wil"

Er moet Dembélé iets van het hart na knalprestaties:
Dinsdag 06 maart 2018 - 13:24   I   door Redactie

Moussa Dembélé maakt de laatste tijd erg veel indruk. De middenvelder knoopt de ene na de andere topprestatie aan elkaar. In de Champions League tegen Juventus zorgde hij dat heel Europa hem in de gaten kreeg. Uiteraard is hij blij met al die lofbetuigingen, maar de Rode Duivel blijft toch ook zeer realistisch.

Tottenham-coach Mauricio Pochettino was enkele weken geleden laaiend enthousiast over Dembélé. “Ik heb al gezegd dat hij een voetballend genie is. Ik plaats hem in dezelfde categorie als Ronaldinho, Maradona en Okocha, spelers met wie ik op het veld heb gestaan. Voor mij hoort Dembele bij de meest talentvolle spelers uit de geschiedenis van het voetbal. Hij geeft blijk van een uitzonderlijke vorm en verdient dan ook alle lof die hij momenteel krijgt.”

Zelfvertrouwen

Dembélé is niet verrast door die woorden. "In het verleden heeft de coach ook al met mij gesproken dus je vertelt me niets nieuw”, zegt hij in The Telegraph. “Hij spreekt veel met mij en geeft me zo zelfvertrouwen. Hij heeft die dingen in het verleden ook al gezegd. Dat is goed voor het vertrouwen maar je wil altijd wel iets winnen. Mijn rol verandert dus niet. Het voelt goed. Iedereen wordt graag gewaardeerd, maar we hebben nog zoveel om voor te spelen.”

Woensdag ontvangt Tottenham op Wembley Juventus in de Champions League. De heenwedstrijd in Italië eindigde op een 2-2-gelijkspel. Dembélé is klaar om weer te schitteren. “Ik voel me echt goed. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en daardoor voel ik me fitter en sterker. Het helpt ook als je goed speelt in topwedstrijden. Die hebben we de laatste tijd vaker gespeeld. We hebben de voorbije jaren getoond dat we de topteams aankunnen. Het verbaast me niet dat we het goed doen in dit soort wedstrijden.”

Ander toernooi

“De Champions League is wel een ander soort toernooi en er kan zoveel gebeuren”, vervolgt Dembélé. “We spelen met veel vertrouwen tegen teams als Juventus en Real Madrid. We zijn dan ook niet bang van hen. We moeten gewoon gefocust blijven. De volgende wedstrijd is die tegen Juventus en we kunnen iets mooi realiseren.”

Poll: Moet Dembélé in het elftal staan bij de Rode Duivels tijdens het WK?

TAGS  I  Tottenham  I   Dembélé  I   shw

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024