Wenger krijgt ultimatum: 'Het is dat of ontslag'

Wenger krijgt ultimatum: 'Het is dat of ontslag'
Dinsdag 06 maart 2018 - 14:28   I   door Fabian Morren

Gisteren kregen analisten Wesley Sonck en Marc Degryse in Extra Time de vraag of Arsène Wenger volgend seizoen nog de coach van Arsenal zou zijn. Beide heren antwoordden meteen 'nee'. Er zijn wel meer mensen die verwachten dat er een einde komt aan het tijdperk van de Fransman bij de Gunners. Maar is dat wel zo?

Volgens The Daily Mail bestaat de kans zeker dat Wenger na dit seizoen moet opkrassen. Het bestuur zou de coach echter nog een reddingsboei gegooid hebben. De situatie van Arsenal is peniebel. Na 29 speeldagen in de Premier League staat Arsenal slechts op de zesde plek. Bovendien is de achterstand op de nummers vier en vijf, respectievelijk Tottenham en Chelsea, groot. Het wordt voor Arsenal dus moeilijk om zich nog te plaatsen voor de Champions League.

Europa League

Er is echter nog een achterpoortje. Ook de eindwinnaar van de Europa League plaatst zich automatisch voor de Champions League. Daarom wordt de focus nu vol verlegd naar het Europese toneel. Het Arsenal-bestuur verwacht van Wenger dat hij daar de eindwinst binnenhaalt. In dat geval mag Wenger alsnog aanblijven. Lukt dat niet, dan wordt hij ontslagen.

Arsenal speelt donderdag in de achtste finales van de Europa League tegen AC Milan. De heenwedstrijd is in Italië om 19 uur. Arsenal en Wenger weten dus wat hen te doen staat...

Poll: Denk jij dat Arsenal de Europa League zal winnen?

TAGS  I  Arsenal  I   Wenger  I   shw

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022