Alweer dramatisch nieuws voor Stanciu na mislukt avontuur bij Anderlecht

Alweer dramatisch nieuws voor Stanciu na mislukt avontuur bij Anderlecht
Dinsdag 06 maart 2018 - 15:53   I  

Stanciu trok afgelopen transferperiode de deur achter zich toe bij Anderlecht. Met veel bombarie werd de Roemeen binnengehaald, maar overtuigen kon hij nooit. Zijn talent liet hij wel enkele keren zien, waardoor de fans het doodzonde vonden dat hij vertrok. Een transfer die trouwens een echte soap werd.

Herman Van Holsbeeck liet zich van zijn strengste kant zien en liet Sparta Praag heel wat meer betalen dan het eigenlijk wou. Uiteindelijk vonden de clubs elkaar toch en kon Stanciu zijn gedroomde transfer maken. Niet voor een meerwaarde naar een topclub, maar wel voor minder dan Anderlecht betaalde naar Sparta Praag.

Stanciu wou naar Sparta Praag

De Roemeen wou koste wat het kost naar Sparta Praag. Hij sloeg enkele grote clubs af, alsook lucratievere deals met onder andere Turkse clubs. Zijn zinnen waren echter gezet op het bescheiden Sparta Praag en zo gebeurde ook.

Hij keek vooral uit naar de samenwerking met trainer Andrea Stramaccioni, want die man had vertrouwen in hem.  "Ik zou graag naar Tsjechië verhuizen. Het zou mooi zijn om met Stramaccioni te werken", vertelde Stanciu toen.

Stramaccioni niet

Maar met Stramaccioni zal Stanciu niet meer kunnen samenwerken. Sparta Praag heeft zijn Italiaanse coach namelijk ontslagen wegens de teleurstellende resultaten, zo maakte de Tsjechische club bekend. Stanciu ziet zo alweer een trainer vertrekken dit seizoen.

Zijn ploeg staat er dan ook echt niet goed voor. Het staat na negentien speeldagen pas vijfde, op veertien punten van leider Viktoria Plzen. Voor een ploeg die normaal zou moeten meestrijden voor de titel is dat dus veel te laag.

Wat nu met Stanciu?

Stanciu moet normaal gezien niet meteen het ergste vrezen. De fans zagen hem graag komen en de Roemeen heeft voldoende kwaliteiten om ook de volgende trainer te overtuigen. Bovendien was hij in drie wedstrijden al goed voor één doelpunt en één assist. Spelen zal hij normaal gezien wel mogen doen.

Al verliest Stanciu met Stramaccioni wel een fan. De trainer wou de Roemeen er namelijk écht graag bij. "Hij is polyvalent, heeft een goede traptechniek, werkt hard en is een goed mens. Ik kijk ernaar uit om hem in mijn team te hebben", vertelde Stramccioni destijds over Stanciu. De Tsjech Pavel Hapal werd vandaag trouwens al aangesteld als vervanger van Stramaccioni.

Poll: Gelooft u nog dat Stanciu een mooie carrière zal maken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Sparta Praag  I   Stanciu

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024