Ploegmaat breekt na dood van Astori: "Kom toch uit je kamer"

Ploegmaat breekt na dood van Astori:
Dinsdag 06 maart 2018 - 19:00   I  

Het blijft nazinderen. Zondag verloor Fiorentina kapitein Davide Astori na een hartaanval. De kapitein, slechts 31, laat een dochtertje en zijn partner na. De wedstrijden uit de Serie A die op zondag stonden gepland gingen niet door. Een initiatief die de spelers uit Italië zelf hadden genomen. Het verdriet was en is dan ook immens.

Herinneringen

Dat werd nog eens ontroerend duidelijk toen de spelers van Fiorentina een groet gingen brengen aan hun kapitein. Sinds zijn overlijden kwamen fans allerhande voorwerpen (foto's, tekeningen, boodschappen,...) ophangen aan het stadion. De spelers kwamen die plek nu zelf begroeten.

Eerst heerste de akelige stilte, nadien barste een luid applaus los. De spelers brachten op hun manier een hommage aan hun kapitein en goede vriend Astori. Donderdag wordt de Italiaanse voetballer trouwens begraven.

Geen nummer 13 meer

Fiorentina en de ex-club van Astori, Cagliari, hebben beslist om niet langer met het nummer 13 te spelen. Dat nummer blijft voor eeuwig en altijd het nummer van Davide Astori. Een prachtig gebaar van de Italiaanse clubs, die zo hun speler eren.

Deze beelden en deze gebeurtenissen roepen trouwens herrineringen op aan François Sterchele en Gregory Mertens, twee Belgische voetballers die ook veel te jong het leven lieten. Ook Club Brugge besliste toen om het nummer '23' voor eeuwig te reserveren voor hun Sterchele.

Prachtige boodschap

Intussen heeft ploegmaat Riccardo Saponara een emotionele boodschap op zijn Instagram geplaatst. Hij kan de dood van Astori maar moeilijk verwerken. “O kapitein, mijn kapitein. Waarom heb je gisteren niet samen met ons ontbeten? Waarom heb je jouw schoenen niet uit Marco’s (Sportiello) kamer genomen en heb je niet jouw fruitsapje gedronken? Ze zeggen ons nu dat het leven voortgaat, dat we vooruit moeten kijken en de rug moeten rechten. Maar welk gevoel zal jouw afwezigheid achterlaten? Wie zal er elke morgen bij het ontbijt iedereen vermarmen met zijn glimlach? Wie zal de jongeren terechtwijzen en de ouderen verantwoordelijkheidszin bijbrengen?"

"Wie zal Marco (Sportiello) verslaan op de Playstation? Op wie zal mijn schouder rusten tijdens de lunch na een zware training? Kom terug. Je moet LaLaLand nog uitkijken en analyseren. Net zoals je dat bij elke nieuwe film deed. Ze wachten op jou in Firenze om jouw contract te verlengen en om het goede te erkennen dat je iedereen elke dag opnieuw bezorgt. Kom toch uit die kamer. We wachten je morgen bij de training op. In het leven zijn er mensen die je al lang kent en met wie je je nooit zal binden. Maar er zijn ook de Davide’s die onmiddellijk binnenkomen met een simpele ‘Welkom in Firenze, Ricky.’ Waar je ook bent, blijf ons doel verdedigen en wijs ons de weg. O kapitein, mijn kapitein. Voor altijd mijn kapitein.”

TAGS  I  Fiorentina  I   Club Brugge  I   Davide Astori

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024