Stevige opdoffer voor Beerschot Wilrijk in aanloop naar Cercle

Stevige opdoffer voor Beerschot Wilrijk in aanloop naar Cercle
Dinsdag 06 maart 2018 - 18:14   I   door Redactie

Beerschot Wilrijk speelt komend weekend voor een plek in 1A. Beerschot verdedigt een 1-0-voorsprong op het veld van Cercle Brugge. Er is echter geen goed nieuws over Alexander Maes. De middenvelder is geschorst na zijn rode kaart uit de heenwedstrijd. Hij staat één speeldag aan de kant.

De Geschillencommissie sprak zich vandaag uit over de zaak. Maes werd voor een week geschorst en moet ook een boete van 200 euro betalen. Dat betekent dat hij de cruciale wedstrijd op Cercle Brugge mist. Een opdoffer dus voor Beerschot, want Maes is een belangrijke schakel. Hij pakte de rode kaart in de heenwedstrijd, waardoor de Ratten een halfuur met z'n tienen moesten spelen. Dat weerhield hen toch niet om de zege te pakken.

Veel afwezigen

Beerschot lijkt gehavend aan de aftrap te komen tegen Cercle. In dezelfde fase waarin Maes rood kreeg raakte ook Tom Van Hyfte geblesseerd. Hij werd ook naar het ziekenhuis gebracht, waar hij moest wachten op de diagnose. Van Hyfte bleek een ontwrichte schouder te hebben. Slecht nieuws dus voor trainer Marc Brys. 

Voor Brys is het niet de eerste speler die hij moet vervangen. Zo moest hij ook al middenvelder Jan Pietermaat vervangen en dat bleek geen sinecure. 

Poll: Denk jij dat Beerschot Wilrijk het haalt?

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Cercle Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024