Club Brugge krijgt fantastisch nieuws met oog op Play-Off I

Club Brugge krijgt fantastisch nieuws met oog op Play-Off I
Woensdag 07 maart 2018 - 06:45   I  

Club Brugge zou het liefst geen Play-Offs spelen dit seizoen. De leider heeft een riante voorsprong, maar ziet die binnenkort wel slinken tot de helft. Daardoor moet Leko binnenkort nog vol aan de bak om een nieuwe landstitel binnen te halen. Zijn spelers in topvorm aan de start van Play-Offs krijgen wordt dan ook erg belangrijk.

De opzet van Ivan Leko is alvast duidelijk: zijn ploeg zo fit mogelijk aan de start van Play-Off I krijgen. De laatste weken groeit Dennis terug naar zijn niveau toe van het begin van het seizoen; een extra wapen voor Club dus. En een scorende spits kunnen ze in Club wel gebruiken. Dat werd nog eens duidelijk tegen Club Brugge, waar Club kans na kans creëerde, maar uiteindelijk maar twee keer kon scoren.

Extra troef voorin


De kans is groot dat Leko beroep zal kunnen doen op een extra troef voorin. Jelle Vossen zal normaal gezien, als alles volgens plan verloopt, fit zijn voor de start van de Play-Offs. Daarmee heeft Leko naast Diaby, Wesley en Dennis dus een extra troef die hij kan uitspelen.

Vier goede spitsen, het is eigenlijk een weelde voor de Kroaat. Het vaste spitsenduo dit seizoen werd Diaby-Wesley, maar Leko wisselde regelmatig eens. Even leek het erop dat Dennis zijn kans ging krijgen vorig weekend, maar voorlopig behoudt de trainer van Club Brugge het vertrouwen in Wesley en Diaby.

'Beste verdediger' raakt fit


Ook achterin keert een binnenkort een sterkhouder terug. Benoit Poulain geraakt namelijk klaar voor de start van de Play-Offs en ook dat is uitstekend nieuws voor Club Brugge. Dat weet Het Nieuwsblad​. Leko liet in het verleden al weten dat hij Poulain in een driemansverdediging de beste verdediger vindt. 

Club Brugge versterkte zich deze winter wel met Matej Mitrovic en Alexander Scholz. Zij kregen afgelopen weken volop hun kans. Met Denswil, die terug op een degelijk niveau staat te voetballen, en Mechele heeft Leko dus heel wat opties achterin.

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Poulain  I   Vossen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024