Mats Rits: "Ik zat heel diep toen"

Mats Rits:
Woensdag 07 maart 2018 - 09:51   I  

Mats Rits stond afgelopen zomer op het punt om KV Mechelen te verlaten voor de volgende stap in zijn carrière. Hij werd gelinkt aan onder andere Club Brugge, dat nu vol voor de titel voetbalt. Rits vecht met KV Mechelen dan weer tegen de degradatie, het kan verkeren in het leven.

Die degradatiestrijd is trouwens ontzettend spannend. Zondag speelt KV Mechelen de wedstrijd van alles of niets. Degradatie zou zowel financieel als sportief een ramp betekenen voor de club, met zo een rijke geschiedenis nota bene.

Een van de sterkhouders dit seizoen bij een wankelend KV Mechelen was Mats Rits. Ondanks zijn 24-jarige leeftijd was hij een van de gezichten van dit elftal en ging hij zijn verantwoordelijk zowel op het veld als voor de camera nooit uit de weg.

Gemiste strafschop

Ook niet toen hij tien minuten voor tijd tegen Charleroi, bij een 1-1, een strafschop kreeg. Hij ging achter de bal staan en nam zijn verantwoordelijkheid. Mandanda koos echter de goede hoek en liet rits verweesd achter. Een moeilijk moment voor de jonge speler.

“Op het moment zelf zit je nog in die wedstrijd en probeer je te focussen. Die laatste tien minuten werk je af op automatische piloot. Maar als er dan wordt afgefloten, zit je heel diep. Daar moet ik niet over liegen. Je neemt zoiets ook mee naar huis. Er zijn mensen die dan meteen berichtjes sturen of willen bellen, maar vlak erna hoeft dat niet voor mij. Laat me dan maar doen. Ik wil zoiets eerst zelf verwerken, met m'n vriendin of met m'n ouders, voor ik erover wil babbelen", aldus Rits in GVA.

Tweede kans?

Dit weekend speelt KV Mechelen een belangrijke wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Als Eupen tegen Moeskroen punten pakt, moet Mechelen hetzelfde doen. En als KV Mechelen een strafschop krijgt zondag is er al zeker één persoon dit niet zal trappen.

“Of ik zondag een strafschop zal nemen? Neen, nu niet meer. Als we twee jaar verder zijn en dezelfde situatie doet zich voor, zal ik hem zeker nemen. Maar nu is het toch wat kort opeen. Plus: ik sta niet meer op de lijst", aldus Rits in Gazet van Antwerpen.

Cruciale Coosemans

Dat het inderdaad van strafschoppen kan afhangen bewees Coosemans dit weekend nog. Hij stopte de strafschop van Standard waardoor het doelpuntensaldo nu in het voordeel speelt van KV Mechelen. Een belangrijke factor die zondag het verschil kan maken.

"We verloren de match, maar konden toch een minimale stap voorwaarts zetten met ons doelsaldo. We sprongen over Eupen en moeten nu gewoon evengoed doen als zij", aldus Rits. Zondag weten we alvast hoe belangrijk die strafschoppen allemaal waren.

Poll: Vertrekt Rits op het einde van het seizoen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen  I   Rits

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024