'Ex-speler Anderlecht gewild door Duitsland, Engeland, Nederland en België'

'Ex-speler Anderlecht gewild door Duitsland, Engeland, Nederland en België'
Woensdag 07 maart 2018 - 10:10   I  

De transferperiode is achter de rug en de ploegen kunnen het seizoen in schoonheid proberen af te sluiten met de huidige spelerskern. Toch zijn veel ploegen achter de schermen al bezig met het voorbereiden van volgend seizoen. Een prachtige kans kan je als club uiteraard niet laten liggen.

En een mooie kans zal zich ook voordoen binnenkort. Het jonge talent David Henen is binnenkort einde contract in Everton en zal dus gratis mogen vertrekken. De speler speelde eerst bij de jeugd van Standard en maakte daarna de overstap naar Anderlecht. Nadien begon hij aan enkele buitenlandse avonturen.

Interesse is groot

Voor Henen wordt het alvast een spannende zomer, want er trekken heel wat ploegen aan zijn mouw. Dat weet Sven Claes van Het Belang van Limburg. Zo zouden ploegen uit Duitsland, Engeland, Nederland en ook België aanschuiven voor de jonge aanvaller.

Terugkeer naar Standard

Deze winter werd Henen trouwens al gelinkt aan een terugkeer naar Standard. Die terugkeer kwam er niet, want de jonge speler bleef gewoon bij Everton. Daar kan hij op het einde van het seizoen gratis vertrekken, als Everton zijn contract niet verlengd. Ook met de Engelse club lopen er onderhandelingen.

Perfect profiel

De aanvaller heeft alvast het perfecte profiel voor enkele Belgische clubs. Hij is jong (21), polyvalent (kan zowel op de flank als centraal worden uitgespeeld) en Belgisch. Voor veel Belgische topclubs niet onbelangrijk, want de nood aan Belgen op het wedstrijdblad is groot bij sommige clubs.

Zo sukkelde AA Gent eerder dit seizoen al met het aantal Belgen op het wedstrijdblad. Doorheen het seizoen werd dat opgelost, want zo werd Moses Simon bijvoorbeeld als 'voetbalbelg' erkend. Ook de terugkeer van Foket hielp een handje.

Ook voor Anderlecht kan Henen een kans zijn. Nu Coucke het financiële aspect van de club heeft overgenomen zal hij niet blind gaan investeren. Een gratis jonge Belg met talent aan de kern toevoegen zou een typische zet zijn voor Coucke. Die werkt graag met jonge Belgen om ze daarna met een meerwaarde te kunnen verkopen.

Poll: Moet Henen terugkeren naar België?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   AA Gent  I   Henen  I   Everton

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024