'Charleroi heeft zichzelf in de voet geschoten'

'Charleroi heeft zichzelf in de voet geschoten'
Woensdag 07 maart 2018 - 10:46   I  

Het draait niet meer bij Charleroi. Voor nieuwjaar nog dé uitdager van Club Brugge. Zo vertelde Vormer nog dat Club er rekening mee moest houden, want "het was gewoon een heel goede ploeg". Van die heel goede ploeg blijft momenteel niet meer zo veel over. Charleroi is onmondig voor het doel van de tegenstander en kan daardoor ook geen wedstrijden meer winnen.

Na de wedstrijd tegen STVV was Cristophe Diandy nog scherp voor de eigen ploeg. "We misten creativiteit en inspiratie vandaag. Niks lukte. We gaan dan ook niet rond de pot draaien. Als we zo spelen in de Play-Offs dan eindigen we gewoon laatste. We moeten snel de koppen bij elkaar steken en een oplossing zoeken", aldus Diandy in La DH.

Wie gaat er scoren?

Voor nieuwjaar kon Charleroi rekenen op een sterke Rezaei en een flitsende Benavente. Die jongens brengen echter niet meer wat ze voorheen brachten. Volgens La DH heeft de afgelopen transferperiode er niet goed aan gedaan. Charleroi mist Tainmont en Lukebakio.

Tot januari werd die voorhoede onder andere bevolkt door Tainmont en Lukebakio. Die vertrokken afgelopen transferperiode en zijn dan wel numeriek vervangen, maar in kwaliteit absoluut niet. Zo is Romain Grange normaal gezien de vervanger van Tainmont. Maar die heeft gewoon een ander profiel. Dat schrijft La DH.

Rol in Play-Off I

De vraag is dan ook welke rol Charleroi nog zal kunnen spelen in Play-Off I. Afgelopen weekend zag het Anderlecht haar tweede plek afsnoepen en Gent en Genk komen zelfs zonder halvering van de punten dicht in de buurt van de Carolo's.

Het zou jammer zijn als Charleroi na een mooi seizoen naast Europees voetbal zou grijpen. Ook voor Felice Mazzu, God in Charleroi, zou het bijzonder spijtig zijn. Hij heeft reeds iets moois neergezet in Charleroi, maar het zou nog mooier zijn als hij er ook eens de vruchten van kan plukken.

Poll: Haalt Charleroi Europees voetbal?

TAGS  I  Charleroi  I   Mazzu

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024