Standard heeft grootse plannen voor de bekerfinale tegen Racing Genk

Standard heeft grootse plannen voor de bekerfinale tegen Racing Genk
Woensdag 07 maart 2018 - 18:22   I  

Standard en RC Genk hebben momenteel de beste papieren om Play-Off I te halen. Daarmee zouden ze zich op het nippertje toch nog verzekeren van een plekje in de top 6, een must voor een topploeg. Beide ploegen hebben naast Play-Off I nog een mooi vooruitzicht. Op 17 maart spelen beide ploegen namelijk de bekerfinale.

Standard kon in de vorige ronde knap Club Brugge uitschakelen, terwijl RC Genk afstand nam van KV Kortrijk. Het belooft alvast een leuke pot voetbal te worden, want bij beide ploegen lopen wel genoeg smaakmakers rond. 

Opvallende statistiek

Voor beide clubs is het uiteraard niet de eerste bekerfinale. Zo won Standard twee jaar geleden de beker nog, toen was het te sterk voor Club Brugge. Als ze deze keer weer winnen is het al de achtste beker die Standard in de lucht mag steken.

Ook Racing Genk heeft al wat bekerfinales gespeeld. Vier om precies te zijn, waarvan de laatste in 2013. Opvallende statistiek: Racing Genk verloor nog nooit een bekerfinale. Als die statistiek na 17 maart nog geldt zullen ze dus vijf streepjes achter hun naam mogen zetten.

Grote actie

Standard plant alvast een grote actie voor haar fans. Het zendt de finale van de Beker van België tegen Racing Genk vanaf 19u uit op een reuzenscherm op parking A van Sclessin. Dat weet Het Nieuwsblad. De toegang en parking zijn gratis. De Bekerfinale zelf is nog niet uitverkocht.

Poll: Wie wint de bekerfinale?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024