Bayat verrast: "Het is makkelijker Anderlecht te verslaan dan hen"

Bayat verrast:
Woensdag 07 maart 2018 - 18:38   I  

De machine van Charleroi sputtert sinds nieuwjaar wat. Mazzu krijgt de machine momenteel ook niet aan, waardoor Charleroi langzaam maar zeker aan het zakken is in het klassement. Toch oogt het rapport nog steeds mooi. Met 51 punten en een positief doelpuntensaldo van +18 kan je als Charleroi zeker en vast tevreden naar huis komen.

Voorzitter Mehdi Bayat kijkt toch uit naar Play-Off I. Hij is ambitieus en wil met Charleroi het liefst zo hoogst mogelijk eindigen. Zijn doelstelling lijkt dan ook duidelijk: Europees voetbal. Daarom begint Charleroi binnenkort met de werken aan het stadion.

"We beginnen onmiddellijk met dure werkzaamheden zodat ons stadion door de UEFA wordt goedgekeurd. We wachten de uitkomst van Play-off I niet af", aldus Bayat volgens Sporza. De ambities zijn dus duidelijk vanwege de voorzitter.

Iedereen meekrijgen in het verhaal

Nu is het taak om ook iedereen mee te krijgen in dat verhaal. Door terug een positieve mood in de ploeg te krijgen, want na zes gelijke spelen is de moed toch wat in de schoenen gaan zakken van de spelers van Charleroi.

We behoren tot de groten en dat brengt verplichtingen met zich mee. We moeten steeds omhoog kijken. Ik heb dit vorige week ook tegen de spelers gezegd. Blijkbaar sloeg die boodschap niet aan want tegen STVV verloren we opnieuw punten. Ik heb het herhaald tegenover de technische staf, hopelijk hebben zij beter geluisterd."

Geen schrik van de grote clubs

Dat Charleroi geen schrik hoeft te hebben van de grote clubs mag duidelijk zijn. Het heeft de statistieken tegen de ploeg uit de top 6 mee, want het haalde maar liefst 16/30. Cijfers die in Play-Off I mooi zouden zijn. Bayat weet dat zijn ploeg iets meer kan tegen bijvoorbeeld Anderlecht.

 "Misschien komt het lachwekkend over, maar het is makkelijker Anderlecht te verslaan dan bijvoorbeeld KV Mechelen. Onze uitslagen tegen de toekomstige tegenstanders bewijzen het. Charleroi zal zeker nog indruk maken", besluit Bayat.

Poll: Haalt Charleroi Europees voetbal?

TAGS  I  Charleroi  I   Anderlecht  I   Bayat

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024