In 3 minuten tijd doorprikt Juventus CL-droom Tottenham, Man City verliest

Woensdag 07 maart 2018 - 22:36   I

Na Real Madrid en Liverpool zijn er opnieuw twee ploegen zeker van een plaats in de Champions League. Dat Manchester City zich voor de volgende zou plaatsen, was vorige maand al duidelijk, maar ook Juventus schaarde zich na een zege op Wembley bij de laatste zestien in het kampioenenbal

Tottenham-Juventus 1-2

Juventus nam vanaf het eerste fluitsignaal van de wedstrijd een afwachtende houding aan. De Italianen waren duidelijk van plan om op de counter te spelen. Bij Tottenham trokken ze zich er weinig van aan en speelden ze gewoon hun eigen spel. Op slag van rust werden de Engelsen daar ook voor beloond: na een heet standje voor doel trapte Son een lage voorzet tegen de netten en stond het 1-0.

Ook na rust was Tottenham de betere van Juventus. Tot de bezoekers rond het uur plots weer mee deden. Eerst lukte Higuain de gelijkmaker en amper drie minuten later maakte Dybala er, oog in oog met Lloris, 1-2 van. Een koude douche voor Tottenham, dat op basis van de voorgaande 65 minuten geen achterstand verdiende.

In de slotfase kopte Kane de bal nog tegen de binnenkant van de paal, maar het bleef bij 1-2. The Spurs zijn uitgeschakeld, Juventus trekt naar de volgende ronde.

Manchester City-Basel 1-2

Bij Manchester City voerde Pep Guardiola zomaar eventjes negen wissels door in vergelijking met de heenwedstrijd, die op 0-4 eindigde. De Bruyne begon op de bank, Kompany zat zelfs niet in de selectie. Gabriel Jesus opende al vroeg in de match de score, maar amper tien minuten later zorgde Elyounoussi al voor de gelijkmaker.

In de slotfase ging een experimenteel City zelfs helemaal kopje onder. Lang bezorgde Basel een stuntzege, maar de kwalificatie is wel voor de Engelsen.

Poll: Verdiende Tottenham het om door te gaan?