Wilmots voorspelt één groot probleem voor Martinez bij Rode Duivels

Wilmots voorspelt één groot probleem voor Martinez bij Rode Duivels
Donderdag 08 maart 2018 - 06:52   I  

Marc Wilmots was tussen 2012 en 2016 bondscoach van de Rode Duivels. Nu volgt de werkloze trainer de nationale ploeg van op een afstand, maar dat neemt niet weg dat hij nog zo zijn mening heeft over sommige zaken. Zo voorspelt Wilmots nu al één probleem voor zijn opvolger Roberto Martinez.

Volgens Wilmots kan Martinez straks niet meer om Michy Batshuayi heen. De spits wierp zich bij Borussi Dortmund op als een volwaardige titularis, en dat is ook Wilmots opgevallen. "Dortmun en Batshuayi is een heel goede combinatie”, aldus de voormalige bondscoach van de nationale ploeg in een gesprek met de officiële webstek van de Bundesliga.

“De speelstijl van BVB past het best bij hem. Hij heeft technisch indrukwekkende spelers achter hem zoals Marco Reus, Mario Götze en Andre Schürrle. Zij bieden hem het best mogelijk platform om zijn potentieel te benutten. Hij kan alleen maar profiteren van het snelle en direct aanvallende spel. Zijn beslissing om naar Dortmund te gaan was de beste die hij had kunnen maken", merkt Wilmots op.

Batshuayi of Origi

Volgens Wilmots kan Martinez dan ook niet meer om Batshuayi heen. “Als hij zo blijft scoren, dan wordt het moeilijk voor de Belgische coach Roberto Martinez om hem uit de selectie te laten. Hij concurreert met Divock Origi voor een plek. Het valt te begrijpen dat hij naar het WK wil omdat hij nog nooit naar zo’n groot toernooi is gegaan, terwijl Origi er in Brazilië wel al bij was."

Poll: Moet Batshuayi eerste keus zijn bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Wilmots  I   Martinez  I   Batshuayi  I   Rode Duivels  I   Borussia Dortmund

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022