Trekt dribbelkoning Ampomah (Waasland-Beveren) naar Belgische topclub?

Trekt dribbelkoning Ampomah (Waasland-Beveren) naar Belgische topclub?
Donderdag 08 maart 2018 - 09:27   I  

Waasland-Beveren ontpopte zich dit seizoen tot één van de revelaties in de Jupiler Pro League. Met Ibrahima Seck (naar KRC Genk) en Ryota Morioka (naar RSC Anderlecht) zag de club al twee smaakmakers vertrekken. In het tussenseizoen vertrekt wellicht nóg een belangrijke speler.

Zo steekt Nana Opoku Ampomah niet onder stoelen of banken dat hij graag een stap hogerop wil zetten. De 22-jarige dribbelkoning van Waasland-Beveren maakte dit seizoen indruk met zijn snedige acties en doelpunten. De technisch vaardige Ampomah hoopt nog beter te worden en nadien, als het even kan, een stap hogerop te zetten.

“Soms dribbel ik nog te weinig, vind ik", lacht Ampomah in Gazet van Antwerpen. "Het is mijn kwaliteit dus ik probeer zo veel mogelijk. Ik krijg ook het vertrouwen en de vrijheid om m'n mannetje op te zoeken. En ik steel met de ogen van de groten: Neymar, Sanchez, Menez, Reus - allemaal jongens die vanaf links naar binnen komen."

Via Belgische topclub naar het buitenland?

Toch ziet de winger ook nog werkpunten voor zichzelf. "Ik moet nog efficiënter worden. Met zeven goals en drie assists kan ik niet tevreden zijn. Ik heb echt veel kansen gemist, ik had er een stuk of veertien kunnen maken. Als ik op dat vlak nog wat progressie boek, zal ik zeker in het oog lopen van grotere clubs. Ik zit hier goed, maar mijn grote droom is om ooit bij een topclub in het buitenland te belanden", besluit Ampomah.

Op termijn ziet de vleugelaanvaller zichzelf dus in het buitenland voetballen, maar het is niet uitgesloten dat Ampomah in eerste instantie voor een passage bij een Belgische topclub kiest. Teams als Club Brugge, Anderlecht, Genk, Gent en Standard zullen de verrichtingen van de dribbelaar alleszins in de gaten houden.

Poll: Kan Ampomah mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Ampomah  I   Waasland-Beveren  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024