Belgische clubs in de rij? ‘1-voudige Rode Duivel wordt vrije speler’

Belgische clubs in de rij? ‘1-voudige Rode Duivel wordt vrije speler’
Donderdag 08 maart 2018 - 09:41   I  

Het seizoen 2017-2018 nadert zijn allesbeslissende eindfase. Stilaan denken ook de ploegen uit de Jupiler Pro League al aan de volgende voetbaljaargang. Zo wordt er deze dagen druk werk gemaakt van contractverlengingen, al zit er niet voor iedereen een nieuwe overeenkomst in…

Zo zal de ervaren Stijn De Smet na afloop van dit seizoen aan de kant geschoven worden door zijn huidige club KV Kortrijk. In het Guldensporenstadion lijken ze immers niet meer te rekenen op de 32-jarige middenvelder die al sinds de zomer van 2013 onder contract staat bij KVK.

In het seizoen 2015-2016 was De Smet nog een vaste waarde bij Kortrijk, maar het voorbije anderhalf jaar zakte de aanvallende middenvelder steeds verder weg. Vorig seizoen stond De Smet in de reguliere competitie amper acht keer aan de aftrap, maar mocht hij in play-off 2 wel negen keer starten. Dit seizoen kwam De Smet tot dusver aan elf basisplaatsen, maar onder Glen De Boeck speelde hij nog nauwelijks.

Naar andere eersteklasser?

Mede daarom is het bestuur van Kortrijk niet van plan om het aflopende contract van de 1-voudige Rode Duivel te verlengen. De ex-speler van onder meer Cercle Brugge en AA Gent zal in de komende maanden dan ook op zoek moeten naar een nieuwe club. Mogelijk kan De Smet terecht bij een andere eersteklasser of... zijn oude liefde Cercle Brugge.

Poll: Kan De Smet nog mee in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  De Smet  I   KV Kortrijk  I   Cercle Brugge  I   AA Gent  I   Waasland-Beveren  I   Westerlo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024