Daarom wil KV Oostende koste wat het kost Standard uit Play-Off I houden

Daarom wil KV Oostende koste wat het kost Standard uit Play-Off I houden
Donderdag 08 maart 2018 - 11:48   I  

Om met een cliché van jewelste te beginnen: er staat een belangrijk voetbalweekend voor de deur. De allerlaatste speeldag in de Belgische competitie zal beslissen wie Play-Off I haalt en wie degradeert. Het was zelden zo spannend op de laatste speeldag, dus de temperatuur zal her en der wel wat stijgen zondag.

Aan de kust bijvoorbeeld, want daar ontvangt KV Oostende Standard. De Luikenaars staan er goed voor, maar verliezen doen ze zondag beter niet. Antwerp én KV Kortrijk achtervolgen namelijk op zéér korte afstand, dus een misstap zal wel snel afgestraft worden.

Revanche voor de beker

Standard kegelde eerder KV Oostende uit in de Beker van België en dat zijn ze aan de kust nog niet vergeten. Ook de manier waarop blijft nazinderen. KVO kon 2-0 voorkomen, maar Smet floot een strafschop na hands van Pocognoli niet. Die fase zijn ze in Oostende duidelijk nog niet vergeten.

"Dat zit nog in het achterhoofd, we hebben nog iets recht te zetten", aldus Brecht Capon in Het Laatste Nieuws. "Die fase zijn we zeker nog niet vergeten. Na die match was ons seizoen meteen voorbij. We hadden onze zinnen op de bekercampagne gezet en dus zal dit in ons hoofd zitten wanneer we zondag op het veld stappen."

Goede relatie met KVK

Dan is er nog een tweede luik waardoor KVO haar vel duur zal verkopen. De banden met KV Kortrijk zijn namelijk erg goed. Met Tomasevic, Capon, Custovic en Deman is de relatie met KV Kortrijk na het vertrek van Vanderhaeghe, Marusic en Caen nog steeds erg sterk.

"Natuurlijk speelt dit mee", aldus Capon. "We gunnen Kortrijk play-off 1." Meer nog: "Als ze winnen tegen Charleroi, zullen ze sowieso play-off 1 spelen. Een gelijkspel van ons is voldoende en ik zie ons dit zeker doen. Spelers ken ik er niet meer, maar de supporters sturen al weken berichtjes. Ik zou heel blij zijn als wij hen een dienst kunnen bewijzen."

Poll: Houdt Oostende zondag de drie punten thuis?

TAGS  I  Standard  I   KV Kortrijk  I   KV Oostende

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024