"De methode-Leekens lijkt uitgewerkt te zijn"

Woensdag 26 oktober 2016 - 14:14   I  

Georges Leekens heeft het net een jaartje volgehouden bij Lokeren. Lokerenwatcher Matthias Stockmans laat zich uit over de falende methode van Leekens en de toekomstige trainer van Lokeren.

"Het was duidelijk dat de positie van Leekens bij Lokeren onhoudbaar was geworden. Het publiek schreeuwde al enkele weken om zijn ontslag, de ploeg staat maar één puntje boven de degradatieplaatsen en vooral: het voetbal was zeer slecht", aldus Stockmans bij Sport/Voetbalmagazine.

"Een combinatie van een te voorzichtige, defensieve tactiek en een gebrek aan teamspirit. Dat eerste is altijd al eigen geweest aan Georges Leekens, meestal mikkend op stevige blokvorming en countervoetbal, dat tweede -het creëren van een goede werksfeer- is normaal gezien zijn sterkte. Als dat dan niet meer aanslaat, zit je met een probleem."

"Het lijkt er inderdaad op dat de methode-Leekens, die in het verleden genoeg haar deugdzaamheid heeft bewezen, uitgewerkt is. Zijn constante jobhoppen en nogal ongelukkige uitspraken hebben zijn geloofwaardigheid wel degelijk aangetast en resultaten waren er niet meer om dat te rehabiliteren. Alleen staat Leekens, ook op zijn 67e, nog veel te graag in de belangstelling en is hij -naar eigen zeggen- niet het type om rustig te gaan tuinieren. Georges is graag onder de mensen."

Wat voor trainer moet Lokeren nu dan aanstellen? "Iemand naar wie de spelers opkijken. Alleen is de vraag: wil zo iemand wel naar trainerskerkhof Daknam komen? Waar Roger Lambrecht al 21 trainers versleet in 21 jaar voorzitterschap. Dit Lokeren heeft iemand nodig die de orde in de kleedkamer kan herstellen en met zijn trainingsstof het respect afdwingt om spelers op één lijn te krijgen."

"Want kwaliteiten zitten er wel degelijk in deze kern, zeker nu Koen Persoons -toch een belangrijke schakel op het middenveld- bijna terug is uit een lange blessureperiode. Met Patosi, Bolbat, De Sutter,Coelho, De Ridder en zelfs de jonge Straetman die onder Leekens geen kans kreeg, valt offensief zeker iets te doen. In ieder geval meer dan tot nu toe getoond werd."

TAGS  I  Lokeren  I   Georges Leekens  I   Matthias Stockmans

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024