Verheyen: "Daar verloor Tottenham de wedstrijd tegen Juventus"

Verheyen:
Donderdag 08 maart 2018 - 12:55   I  

Gisteren kon Gert Verheyen als commentator voor Proximus 11+ vanop de eerste rij toekijken hoe Juventus in Wembley Tottenham ging uitschakelen. Tottenham leek nochtans op weg naar de volgende ronde, maar plots kwam de klasse van Juventus toch bovendrijven.

Nochtans leek er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor de Spurs, maar in de tweede helft veranderde het spelbeeld een beetje. Verheyen zag ook hoe Allegri, de coach van Juventus, slim ingreep bij de rust om zo toch nog iets te creëeren tegen Tottenham.

"Tottenham kwam iets minder uit de kleedkamer, vond ik. Juventus pakte in de tweede helft ook uit met een aparte tactiek. Plots kwamen twee backs opdraven, terwijl de Italianen nog geen bal tussen de palen hadden getrapt. Die dubbele flanks hebben een impact gehad. Enkele minuten na de invalbeurten van Asamoah en Lichtsteiner boog Juventus de achterstand opm in een 2-1-voorsprong. Tottenham was het helemaal kwijt. Ze kregen een tik en konden hun eigen spel niet meer ontwikkelen", aldus Verheyen voor Sporza.

Tottenham was de betere ploeg

Verheyen vond wel dat Tottenham de betere ploeg was. Zeker over de twee wedstrijden bekeken, maar dat is nu eenmaal een van de kwaliteiten van dit Juventus, dat je er nooit klaar mee bent. Ze kunnen ook winnen van ploegen die beter zijn dan hun.

Het is zuur voor Tottenham", ging Gert Verheyen voort, "want deze wedstrijd verdiende geen verliezer. En over de twee matchen vond ik de Engelsen beter, maar Juve heeft de kwaliteit om zich te kwalificeren zonder de beste ploeg te zijn. Dat hebben ze nog maar eens getoond."

Poll: Gaat Juventus terecht door naar de volgende ronde?

TAGS  I  Tottenham  I   Juventus

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024