Emotionele Chiellini praat vol liefde over goede vriend Astori (Video)

Emotionele Chiellini praat vol liefde over goede vriend Astori (Video)
Donderdag 08 maart 2018 - 13:11   I  

Juventus ontroerde gisteren niet alleen tal van voetbalfans door Tottenham uit te schakelen, ook de emotie die de Italianen in Wembley toonden was indrukwekkend. Zo kon u eerder al de vastberadenheid zien bij Buffon en Chiellini. Of de emotionele minuut stilte voor de overleden Davide Astori vlak voor de wedstrijd.

Giorgo Chiellini hield het niet droog en ook na de wedstrijd was het erg moeilijk voor de Italiaanse verdediger om erover te praten. Hij deed dat toch en hij had niets dan liefdevolle woorden over voor zijn vriend Astori, die zondag stierf na een hartaanval in zijn slaap.

"Elke gedachte vandaag gaat uit naar hem. Ik heb al veel geweend. Hij was een fantastische voetballer. Het was heel moeilijk, want we moesten denken aan de wedstrijd en de tegenstander. Maar hij zit altijd in ons hart en we gaan morgen afscheid nemen van onze goede vriend", aldus Chiellini.

Altijd blijven lachen

Chiellini had ook nog een mooie boodschap nadien. Een boodschap van hoop, want het leven gaat verder. Het is volgens hem belangrijk om positief te blijven en te blijven lachen. Want ook Astori bleef steeds glimlachen, hoe moeilijk dat ook was.

"We moeten verdergaan met ons leven. En voor ons, bij het nationale elftal en in ons hart, is het belangrijk om positief te blijven en te blijven lachen. Hij blijft belangrijk voor de ploeg, ook nu hij er niet meer is. Zijn glimlach zal voor altijd verderleven in onze groep", aldus Chiellini.

TAGS  I  Juventus  I   Astori  I   Chiellini  I   Fiorentina

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024