Juventus-speler maakt Vertonghen en defensie Spurs met grond gelijk

Donderdag 08 maart 2018 - 13:39   I

Gisteren is Tottenham er niet in geslaagd om door te stoten naar de volgende ronde. Juventus had aan enkele minuten genoeg om twee keer te scoren tegen Tottenham, dat eigenlijk alles in handen had na de 1-0 van Son. Toch gingen de Spurs de boot in en is het Juventus dat nu kan doorstoten in de Champions League.

Na de wedstrijd was Juventus-verdediger Giogio Chiellini niet mals voor de verdediging van de Spurs. Dat was volgens hem de achilleshiel van dit Tottenham en dat is zo gebleken. De twee tegendoelpunten in enkele minuten tijd deed Tottenham dan ook de das om.

“Het is de geschiedenis van Tottenham. Ze creëren altijd veel kansen, maar aan het einde van de rit komen ze altijd iets te kort. Wij geloofden in de geschiedenis. We wisten dat Tottenham zwak was in verdedigend opzicht en dat de ploeg mentaal fragiel is”, aldus Chiellini.

Vertonghen, gij kieken!

Jan Vertonghen speelde gisteren dan ook niet zijn beste wedstrijd voor de Spurs. Zo was hij betrokken bij een strafschopfase. In eerste instantie was het moeilijk te zien of Vertonghen zijn tegenstander wel aanraakte, maar op de beelden is duidelijke te zien dat onze landgenoot enkel en alleen Douglas Costa, en in geen geval de bal, aanraakt. Een strafschop had op zijn plaats geweest, maar de scheidsrechters beslisten er anders over. Opmerkelijk.

De mensen die thuis naar Tottenham-Juventus zaten te kijken, konden hun ogen niet geloven. "Dit is toch een penalty?", "Wat is het nut van de scheids achter het doel?", "Schandalig dat Juventus geen strafschop krijgt" en "Wat een domme tackle van Vertonghen", klonkt het onder meer op de sociale media.

Poll: Is de defensie van Tottenham het zwakste onderdeel van de ploeg?