Guardiola scherp voor eigen spelers: "Trekt op niets"

Guardiola scherp voor eigen spelers:
Donderdag 08 maart 2018 - 14:37   I  

Guardiola heeft nog niet veel reden gehad dit seizoen om zich op te winden na een wedstrijd. Gisteren was dat wel het geval, want het verloor in eigen huis met 1-2 van Basel. In een overbodige terugwedstrijd, weliswaar. Toch heeft Guardiola heel wat te vertellen over de tweede helft die zijn spelers op de mat hebben gebracht.

Daar was de Spanjaard echt niet over te spreken. Manchester CIty eist normaal gezien de bal om de ene na de andere aanval op te bouwen. Gisteren hadden ze die dominantie in balbezit, maar aanvalsgolven kwamen er niet. Dat is dan ook niet de manier waarop Guardiola zijn ploeg wil laten voetballen.

"Dat trekt op niets"

"Onze eerste helft was redelijk goed, maar in de tweede helft vergaten we aan te vallen en te spelen. Als we een pass geven, doen we dat om door de tegenstander te snijden om aan te vallen. Zomaar een pass geven om een pass te geven trekt op niets. De tweede helft was dan ook erg, erg slecht", aldus Guardiola volgens Sporza.

Guardiola zette wel een record neer met Manchester City gisterenavond. Geen enkele ploeg heeft in de Champions League zoveel passes gegeven als City gisterenavond. City speelde de bal maar liefst 978 keer rond. Een record dus, waarmee City toch de boot in ging.

Overbodige terugwedstrijd

Na de 0-4 zege in het Zwitserse Basel had City gisteren eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen. De wedstrijd had eigenlijk gewoon niet gespeeld kunnen worden. Volgens Guardiola was het wel moeilijk om de spelers op te laden voor zo een wedstrijd.

"Het is niet makkelijk om zo aan een match te beginnen. We spraken er vooraf over en in de eerste helft toonden we ook dat we wilden winnen. We creëerden heel wat kansen en waren goed. Maar na de rust gebeurde dat niet meer. We passten maar wat, dat is geen voetbal. Het ging te traag, zonder ritme."

Poll: Kan City de Champions League winnen?

TAGS  I  Guardiola  I   Manchester City  I   Basel

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024