'Barcelona haalt absolute topper als vervanger voor Thomas Vermaelen'

'Barcelona haalt absolute topper als vervanger voor Thomas Vermaelen'
Donderdag 08 maart 2018 - 15:37   I  

Barcelona is goed op weg om in Spanje een nieuwe titel te veroveren. Ook in de Champions League staan de Catalanen er goed voor. In tegenstelling tot vorige seizoenen is het aandeel van Rode Duivel Thomas Vermaelen in het succes wel groot. De verdediger heeft zich dit seizoen eindelijk in de ploeg gespeeld en doet het dan ook uitstekend bij de Spaanse leider.

Toch zal Barcelona niet bij de pakken blijven zitten en zullen ze verdedigend wel wat gaan halen. Na Gerard Piqué is er enkel nog Thomas Vermaelen om naast Samuel Umtiti in de defensie te staan. Yerri Mina lijkt nog niet klaar om dat gewicht al op zijn schouders te dragen. En dat is net het probleem: door de vele blessures die hij al heeft gehad, is het vertrouwen in Vermaelen niet groot. Ook niet bij Messi.

Alaba naar Camp Nou

Het is de bedoeling van Barcelona om de Oostenrijker David Alaba naar Camp Nou te halen. De concurrentie is echter groot, want naast Real Madrid zitten ook enkele Engelse topclubs achter de verdediger aan. Toch heeft Alaba zelf ook een voorkeur.

Zo zou Alaba Bayern München enkel en alleen willen verlaten voor een Spaans avontuur. Goed nieuws dus voor de rivalen Real Madrid en Barcelona, die dus alweer achter dezelfde speler zitten. Volgens Bild maken enkel zij twee kans om Alaba weg te krijgen uit München.

Klaar voor een nieuw avontuur

De 25-jarige Alaba is al járen een vaste waarde bij Bayern München, maar acht zich stilaan rijp om andere lucht op te snuiven. “Ik ben me er van bewust dat er een dag komt waarop ik de knoop zal moeten doorhakken. Voorlopig voel ik me hier nog steeds uitstekend, maar het is niet uitgesloten dat ik ooit voor een ander pad kies. Ik durf een nieuwe uitdaging aan te gaan”, vertelde Alaba in de Duitse media.

Poll: Moet Vermaelen vrezen voor zijn plaats als Alaba naar Camp Nou trekt?

TAGS  I  Barcelona  I   Vermaelen  I   Real Madrid  I   Alaba  I   Bayern München

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024