'Dit is Anderlecht van plan met Lazar Markovic'

'Dit is Anderlecht van plan met Lazar Markovic'
Donderdag 08 maart 2018 - 16:35   I  

RSC Anderlecht verraste aan het einde van de voorbije transferperiode door Lazar Markovic weg te halen bij Liverpool. Paars-wit huurt de Servische flankaanvaller tot het einde van het seizoen van de Engelsen, maar voorlopig is het wachten op de eerste tekenen van leven namens Markovic.

Tot dusver kwam Markovic nog maar één keer in actie bij Anderlecht. In de thuiswedstrijd tegen Moeskroen mocht de 24-jarige winger twintig minuten voor tijd invallen. Veel tijd om iets te laten zien, kreeg Markovic dus nog niet. En het is en blijft afwachten of hij fysiek klaar is om te vlammen.

"Tot in Servië toe stelt iedereen zich vragen over de motivatie en fysieke paraatheid van Markovic. Hein Vanhaezebrouck was van in het begin sceptisch over de inzetbaarheid van zijn wintertransfer. Hij berekende grofweg dat het minstens vijf weken zou duren voor hij hem zou kunnen gebruiken", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Het plan: Markovic fit krijgen voor play-off 1

Toch weet het weekblad dat Markovic stilaan naar een goede vorm toegroeit. "De duurlooptrainingen rond de vijvers van Neerpede hebben hun effect niet gemist: tegen Moeskroen mocht Markovic twintig minuten invallen en in Zulte Waregem zat hij voor de tweede keer op rij op de bank. Assistent Gino Caen, meer een adept van intervaltrainingen op het veld, en de performance cel hebben de opdracht gekregen om de Serviër tegen het begin van de play-offs helemaal fit krijgen."

Bij Anderlecht zijn ze dus van plan om Markovic volledig klaar te stomen met het oog op de play-offs. Tegen dan moet de huurling er staan en paars-wit diensten bewijzen. Bij de testen in februari haalde Markovic veruit de slechtste score van de hele kern. Toch maakte de nieuwkomer ook indruk. "Bij Anderlecht waren ze wel onder de indruk van zijn snelheidstesten over korte afstand. Op 30 meter bleef Markovic onder de vier seconden en klokte hij af op 3,98 seconden. Een tijd die niemand kon evenaren", klinkt het tot slot nog in Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Zal Markovic er staan als de play-offs beginnen?

TAGS  I  Markovic  I   Anderlecht  I   Liverpool

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024