Heynckes noemt zijn droomopvolger bij Bayern München: "Geweldig"

Heynckes noemt zijn droomopvolger bij Bayern München:
Donderdag 08 maart 2018 - 16:57   I  

Jupp Heynckes keerde eerder dit seizoen terug uit pensioen om Bayern München uit de nood te helpen. De Duitse recordkampioen vond na het ontslag van Carlo Ancelotti niet onmiddellijk een geschikte kandidaat-overnemer en belde daarom maar naar zijn 72-jarige succestrainer op rust. Na dit seizoen wil Heynckes het echter wel definitief voor bekeken houden.

Heynckes is van plan om het seizoen uit te doen en dan opnieuw van zijn pensioen te genieten. Wie hem straks moet opvolgen, is nog niet duidelijk. Achter de schermen is het bestuur van Bayern München naarstig op zoek naar een trainer die de komende jaren voor continuïteit en prijzen kan zorgen.

Zelf heeft Heynckes alvast iemand op het oog die straks in zijn voetsporen kan treden: Thomas Tuchel. De 44-jarige oefenmeester zit zonder werk sinds Borussia Dortmund hem aan het einde van vorig seizoen – vlak na de eindzege in de Duitse beker – aan de kant schoof.

"Geweldig voetbal"

Heynckes is desondanks fan van Tuchel en steekt zijn bewondering voor de jonge coach niet onder stoelen of banken. “Ik denk dat Thomas Tuchel de kwaliteiten heeft om Bayern München te trainen. Hij is van in de jeugd bij Mainz stelselmatig omhoog geklommen op de trainersladder”, zegt Heynckes in Bild.

“Onder Tuchel speelde Borussia Dortmund geweldig voetbal, met een goed systeem. Tuchel leidde Dortmund naar de tweede plaats en de eindzege in de beker, en dat allemaal met attractief voetbal. Ik genoot op dat moment van het voetbal dat BVB speelde. Daarom apprecieer ik Tuchel enorm en vind ik hem een goede coach.”

Heynckes besluit zijn pleidooi met een opmerkelijke constatatie. “Sinds Tuchel weg is bij Borussia Dortmund, zag ik die ploeg nooit meer zo’n geweldig voetbal spelen.”

Poll: Zou Tuchel een goede trainer zijn voor Bayern München?

TAGS  I  Heynckes  I   Bayern München  I   Tuchel  I   Borussia Dortmund

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023