Volgend doelpunt van deze topspeler kost Manchester United een fortuin

Volgend doelpunt van deze topspeler kost Manchester United een fortuin
Donderdag 08 maart 2018 - 17:15   I  

Dilemma voor José Mourinho. Als één van zijn spelers nog één doelpunt maakt in de Premier League, kost dat Manchester United werkelijk een fortuin. De Engelse recordkampioen zou namelijk zomaar eventjes 10 miljoen euro moeten ophoesten als Anthony Martial nog één keer de weg naar de netten vindt.

Manchester United haalde Martial in de zomer van 2015 weg bij AS Monaco voor een transferbedrag van 50 miljoen euro. Daar bleef het echter niet bij, want de Franse topclub liet in de deal ook enkele clausules opnemen. Eén van die clausules houdt in dat Manchester United na het 25ste competitiedoelpunt van Martial in loondienst van The Red Devils nog eens 10 miljoen euro moet overmaken op de bankrekening van Monaco.

De teller van Martial staat momenteel op 24 stuks, en dus is de beruchte transferclausule dezer dagen een hot item in de Britse pers. Als Mourinho zijn Franse aanvaller komend weekend in actie laat komen tijdens The Hate Game tegen Liverpool, kan Martial zijn club 10 miljoen euro armer maken. Maar goed, dat 25ste doelpunt moet natuurlijk ooit vallen...

Martial is overigens goed op dreef dit seizoen. In de Premier League alleen was de 22-jarige aanvaller al goed voor negen doelpunten, en dat terwijl Martial lang niet alle wedstrijden speelt. Zestien keer stond hij aan de aftrap, tien keer mocht hij invallen.

Poll: Had jij verwacht dat Martial al verder in zijn ontwikkeling zou staan?

TAGS  I  Martial  I   Manchester United  I   Monaco  I   Mourinho

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024