'Nieuwe opvallende wending in dossier KV Kortrijk en De Boeck'

'Nieuwe opvallende wending in dossier KV Kortrijk en De Boeck'
Donderdag 08 maart 2018 - 23:14   I  

KV Kortrijk kende een zeer vreemd seizoen. Het begon niet slecht aan het seizoen, maar zakte nadien helemaal weg. Een trainerswissel drong zich op en die kwam er ook. Glen De Boeck kreeg de touwtjes in handen en trok KVK terug in de goede richting. Eén speeldag voor het einde maken de Kerels nu zelfs nog kans op deelname aan Play-Off I.

Het mag duidelijk zijn dat Glen De Boeck goed werk heeft verricht met KV Kortrijk. Zo goed zelfs dat ze de trainer langer aan zich willen binden, maar dat lijkt niet zo een evidentie. De Boeck is na zijn vorige avonturen namelijk erg op zijn hoede.

Zo zou hij niet meer in een avontuur willen springen zonder de juiste voorwaarden. In het verleden werd hij het slachtoffer van beslissingen die boven zijn hoofd werden genomen en dat wil De Boeck dan ook niet meer. Hij wil de juiste beslissingen zelf kunnen maken. Dat enerzijds en zijn looneisen anderzijds maken de onderhandelingen niet eenvoudig.

Toch akkoord in de maak

Uit Kortrijk komen nu toch positieve berichten binnen. De West-Vlamingen zouden er nu vertrouwen op hebben dat alles wel in orde zal komen. Het Laatste Nieuws weet dan ook dat beide partijen naar elkaar toegroeien, al is het nog niet volledig in orde.

“De gesprekken verlopen nog altijd constructief”, zegt algemeen manager Matthias Leterme via HLN. “Het is zeker niet waar dat we eerst willen weten of we play-off 1 spelen, dat heeft er niets mee te maken. Na zondag hebben we wel meer tijd om bijeen te zitten. Hopelijk komen we er dan snel uit. Even geduld.”

Andere contracten wel in orde

KV Kortrijk staat ook op het punt om het contract van Makarenko, de succesvolle Oekraïense middenvelder die transfervrij overkwam, open te breken. Ook de opties in de contracten van Ouali en Sarr, die momenteel wordt verhuurd aan Chateauroux, worden tijdig gelicht. 

Poll: Is De Boeck de juiste man op de juiste plaats voor KVK?

TAGS  I  KV Kortrijk  I   De Boeck

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024