Lombaerts schept duidelijkheid over transfer naar Anderlecht

Lombaerts schept duidelijkheid over transfer naar Anderlecht
Vrijdag 09 maart 2018 - 07:43   I  

Nicolas Lombaerts koos vorige zomer voor een avontuur bij KV Oostende, maar dat verliep niet zonder de nodige problemen. In het begin speelde de ervaren verdediger amper. Toen Lombaerts eindelijk in de ploeg stond, raakte bekend dat Marc Coucke – de man die Lombaerts naar KVO haalde – voor een nieuw avontuur bij Anderlecht koos. Van een seizoen met ups en downs gesproken, zeg.

“Toen ik bij KV Oostende tekende, beloofde de voorzitter me voor de top 3 zouden gaan. Het was de bedoeling om Club Brugge en Anderlecht het vuur aan de schenen te leggen. Maar nu moet ik straks in play-off 2 aan de bak”, stelt Lombaerts vast in een gesprek met RTBF. “Daar droomde ik voorhand niet bepaald van, maar ik zal het wel overleven.”

Nog voor hij bij KVO tekende, was er ook sprake van een overstap naar Anderlecht. “Ik heb die geruchten ook gelezen, maar tot op heden heb ik nooit een voorstel van Anderlecht gekregen”, is Lombaerts duidelijk. “Wie weet vertrek ik na het seizoen wel terug naar het buitenland. Ik weet het nog niet. Ik wacht nog even af.”

“De nieuwe voorzitter heeft beloofd om verder te bouwen op de huidige funderingen. Zijn middelen zijn evenwel beperkter, dus hij zal de zaken iets realistischer aanpakken dan Marc Coucke”, weet Lombaerts ook. “Ik ben 33 jaar oud en mijn salaris is hoog. Wie weet wil het nieuwe management wel liever met jonge spelers werken. Als ze van mijn salaris af geraken, zijn ze in staat om drie nieuwe spelers te betalen”, grapt Lombaerts. “Neen serieus, ik wacht op een onderhoud met Hugo Broos (de nieuwe sportief directeur, nvdr.).

Poll: Zou Lombaerts nog meekunnen bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Lombaerts  I   KV Oostende  I   Anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024