Meeuws snapt er niets van: 'Wat zeg je dan van Preud'homme?'

Meeuws snapt er niets van: 'Wat zeg je dan van Preud'homme?'
Vrijdag 09 maart 2018 - 09:38   I  

Michel Preud'homme geniet momenteel nog steeds van een deugddoend sabbatjaar nadat hij Club Brugge onder meer aan een landstitel en een eindzege in de beker hielp. De vurige Luikenaar kreeg met Ricardo Sa Pinto alvast een even strijdvaardige trainer als opvolger in de Jupiler Pro League.

"Die apprecieer ik", vertelt gewezen coach Walter Meeuws in Het Laatste Nieuws. "Hij is meteen vogelvrij verklaard door drie vierde van de pers, maar hem zou ik het heel hard gunnen om play-off 1 te halen. Pas op, speciale gast hé. Maar Standard is ook een speciale club."

Meeuws maakt ook de vergelijking tussen Sa Pinto en Preud'homme. "Als Sa Pinto bij een doelpunt van hot naar her loopt, dan is het kot te klein. Maar als Michel Preud'homme hetzelfde deed in Brugge, dan was dat 'om zijn ploeg wakker te maken en scherp te zetten'. Hoe noemen ze dat? Perceptie. Sa Pinto is een zuiderse kerel. Ik ken de mentaliteit, de warmte en de vurigheid van een Luikenaar. Hij past daar. En hij houdt op zijn manier zijn groep wel scherp."

Bölöni

"Maar de perceptie speelt een grote rol", gaat Meeuws verder. "Kijk ook naar Bölöni. Die man heeft perfect gewerkt, maar van het ogenblik dat het eens een maand wat minder ging, kwam de vraag: 'Is zijn manier van werken - zo fysiek - niet voorbijgestreefd?'. Dat vind ik zever", besluit de gewezen bondscoach van de Rode Duivels.

Poll: Vind jij Sa Pinto een goede trainer?

TAGS  I  Meeuws  I   Bölöni  I   Sa Pinto  I   Preud'homme  I   Standard  I   Club Brugge  I   Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024