Coosemans dient Mechelen-bestuur van antwoord: “Dat zijn hun woorden”

Coosemans dient Mechelen-bestuur van antwoord: “Dat zijn hun woorden”
Vrijdag 09 maart 2018 - 10:53   I  

KV Mechelen heeft tot dusver een dramatisch seizoen achter de rug. Komende zondag, op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie, moet het elftal van Dennis van Wijk vol aan de bak tegen Waasland-Beveren om het behoud in de Jupiler Pro League veilig te stellen. Sterkhouder Colin Coosemans gelooft alvast in operatie redding.

KV Mechelen wisselde dit seizoen twee keer van trainer. Yannick Ferrera werd vervangen door Aleksandar Jankovic, maar ook de Serviër werd op zijn beurt de laan uitgestuurd. Nu staat Dennis van Wijk aan het roer Achter de Kazerne. Het Mechelen-bestuur legt de verantwoordelijkheid voor het dramatische seizoen grotendeels bij Ferrera, maar daar wil Coosemans niet van weten.

“Dat zijn hun woorden”, klink het fors in Het Laatste Nieuws. “Wij hadden niet het gevoel dat de chemie op was. Ik vind het te gemakkelijk om de schuld op één persoon af te schuiven. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. Van de trainers en het bestuur - het kan niet dat KV Mechelen drie trainers verslijt in één seizoen -, maar evenzeer van de spelers. Wij kunnen ons ook niet langer wegsteken, we waren op bepaalde momenten niet goed genoeg.”

Samenloop van omstandigheden

“'t Is een samenloop van omstandigheden”, gaat de doelman van Malinwa verder. “De voorbereiding was slecht, met veel geblesseerden. Onze competitiestart was niet goed, we stonden snel beneden en dan is alles zwart-wit. We pasten onze manier van voetballen niet aan en geraakten daar niet meer weg. Dan sloeg de paniek toe.”

Coosemans durft gerust toe te geven dat ook de spelersgroep meer had kunnen doen. “We waren te laks in het reageren. Als KV Mechelen vroeger een minder seizoen draaide, slaagden ze erin om hun thuiswedstrijden te winnen. Dat is ons dit jaar niet gelukt”, merkt de doelman op.

Desondanks hoopt Coosemans uiteraard op een goede afloop. De match tegen Waasland-Beveren – en het resultaat van Eupen – bepaalt alles. “Het zal een zenuwachtige bedoening worden. Wij weten perfect wat we moeten doen. We zullen links en rechts wel horen hoe het in Eupen staat, zeker?”

Poll: Zal KV Mechelen zich kunnen redden?

TAGS  I  Coosemans  I   KV Mechelen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024