'Club Brugge-fans supporteren massaal voor Cercle'

'Club Brugge-fans supporteren massaal voor Cercle'
Vrijdag 09 maart 2018 - 12:45   I   door Redactie

Cercle Brugge kan zaterdag een ticket voor 1A veroveren. Het is nog maar zeer de vraag of Cercle het zal halen. Groen-zwart moet immers een 1-0-achterstand uit de heenwedstrijd ophalen tegen Beerschot Wilrijk. Het wordt nog bijzonder spannend. Volgens Gazet van Antwerpen krijgt Cercle de steun van de Club Brugge-supporters.

"Zelfs aan 'de andere kant' duimen ze mee voor Cirkeltje. In het 'FCB-Kaffee' moet er dan wel een boete van 50 cent betaald worden voor wie het over 'Cercle' heeft, het grootste deel van de blauw-zwarte aanhang hoopt volgend jaar op een nieuwe Brugse derby. Wanneer zaterdag de Olympialaan wordt omgetoverd in een groen-zwarte erehaag richting het stadion, zullen zelfs Clubfans een groene vlag bovenhalen", aldus Het Nieuwsblad.

"Er is toch niets mooier dan twee ploegen uit één stad op het hoogste niveau”, vertelt Sven D'hoest. De voormalige doelman van Club Brugge baat nu op een boogscheut van het stadion café De Comptoir uit. Aan de muur hangt een foto in blauw-zwarte outfit. Toch supportert D'hoest ook voor Cercle zaterdag. “Ik heb sympathie voor beide ploegen. Mijn vader is een grote fan van Cercle en als kleine jongen heb ik nog één jaar voor groen-zwart gespeeld.”

Minstens drie goals

Cercle leeft intussen weer. Dat merkt D'hoest ook op. “Een jaar geleden werd er alleen over Club gepraat, de laatste weken wordt er vooral over Cercle gesproken. Alleen: 1-0 op Beerschot is een slecht resultaat. De tactiek van Vercauteren was te behoudend, Cercle heeft nooit zijn eigen spel gespeeld. Marc Brys had gelijk: het voetbal heeft zondag gewonnen. En ik ben ervan overtuigd dat Beerschot zaterdag opnieuw zal scoren. Cercle zal dus minstens drie doelpunten moeten maken.”

Poll: Denk jij dat Cercle veel steun krijgt van de fans van Club?

TAGS  I  Club Brugge  I   Cercle Brugge  I   shw

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024