Vanden Stock spreekt duidelijke taal over toekomst Van Holsbeeck

Vanden Stock spreekt duidelijke taal over toekomst Van Holsbeeck
Vrijdag 09 maart 2018 - 14:34   I   door Fabian Morren

Roger Vanden Stock heeft afscheid genomen als voorzitter van Anderlecht. Zo komt er een einde aan een tijdperk bij paars-wit. Vraag is nu wat er met Herman Van Holsbeeck zal gebeuren. Na de intrede van Marc Coucke lijkt de huidige manager zeker te zullen vertrekken.

"Het waren bewogen weken: met nerveuze spelers, een trainer die niet wist waar het naartoe gaat, aandeelhouders die moesten tevreden worden houden, het bestuur met een nieuwe stijl,...  Ik weet nog niet hoe hard ik het zal missen", aldus Van den Stock.

"Herman Van Holsbeeck heeft altijd gezegd dat hij weggaat als de voorzitter weggaat, maar hij kan nog nodig zijn voor de club", vervolgt Vanden Stock. "Ik hoop dat hij een afscheid krijgt dat hij verdient. Ik heb ook al afscheid genomen van het personeel vanmorgen. Dat was ook al emotioneel...Ik moet ze bedanken voor al hun werk.”

"Ik denk dat ik mijn taak heb vervuld"

"Ik hoop dat mijn opvolger het niet zo moeilijk zal hebben als ik in het begin van mijn carrière”, blikt Vanden Stock bij Het Nieuwsblad terug op zijn carrière. “Ik heb wel vier jaar moeten wachten op de eerste titel, met veel financiële risico’s tot gevolg, maar dat is gelukt. Ik ben fier om een monument als mijn vader te hebben opgevolgd met elk jaar Europees voetbal en tien titels."

"Dikwijls geraakten we ook ver in Europa. Ik denk dat ik mijn taak heb vervuld. We hebben iets bereikt wat heel weinigen nog zullen kunnen bereiken in de toekomst. Momenteel staan we pas tweede, maar dat is nog geen ramp. Ik verwacht dat we Brugge nog veel schrik gaan aanjagen in deze play-offs en dat we nog meedoen voor de titel. (mijmerend) Dat zou wel mijn elfde titel zijn…"

Poll: Hoop jij dat Van Holsbeeck nog een tijdje blijft?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck  I   Vanden Stock

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023