Bom onder Cercle-Beerschot Wilrijk

Bom onder Cercle-Beerschot Wilrijk
Vrijdag 09 maart 2018 - 14:12   I   door Redactie

De schorsing van Alexander Maes kan nog voor vervelende toestanden zorgen rond de finale van 1B. De kans is groot dat het nog uitdraait op een procedureslag, zo meldt Het Nieuwsblad. Maes kreeg zondag rood tijdens de heenwedstrijd op het Kiel tussen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge.

Maandag werd een schorsing voor twee speeldagen geëist tegen Maes. Die schorsing werd dinsdag door de Geschillencommissie omgezet in één speeldag schorsing. Beerschot gaat daar vandaag normaal nog tegen in beroep omdat de club claimt dat het onregelmatigheid in de procedure heeft vastgesteld.

De Belgische voetbalbond zou volgens Beerschot nagelaten hebben om Maes op een correcte manier op te roepen. De Antwerpse club claimt dan ook dat de zaak pas volgende week behandeld kan worden en de speler dus nog niet geschorst kan zijn voor de match van maandag. 

Cercle niet akkoord

Cercle Brugge zou daar nu ook van op de hoogte zijn en de vereniging gaat op haar beurt niet akkoord met het feit dat Maes zaterdag zou spelen. Daarom wil de KBVB nu een uitzonderlijke zitting op zaterdag houden om uit te maken of Maes mag spelen. Daar gaat Beerschot Wilrijk niet mee akkoord, want dat is op de dag van de wedstrijd. Zo kan de club zich niet in optimale omstandigheden voorbereiden op de cruciale wedstrijd.

Poll: Mag Maes spelen volgens jou?

TAGS  I  Cercle Brugge  I   Beerschot-Wilrijk  I   shw

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024