Leko spreekt zich uit over situatie van (ongelukkige) Refaelov

Leko spreekt zich uit over situatie van (ongelukkige) Refaelov
Vrijdag 09 maart 2018 - 18:35   I  

Voor Lior Refaelov werd het tot dusver een wel erg tegenvallend seizoen. De publiekslieveling van Club Brugge hoopte tijdens deze jaargang opnieuw te kunnen vlammen, maar niets is minder waar. Ivan Leko gebruikte de Israëlische spelmaker nauwelijks of niet. Is er nu plots beterschap op komst?

Zo sloot Leko vrijdagmiddag op zijn wekelijkse persbabbel niet uit dat Refaelov minuten maakt tegen STVV. Het feit dat de wedstrijd op Stayen doorgaat op kunstgras speelt mogelijk in het voordeel van de technisch vaardige Refaelov.

"We kunnen ons daarop voorbereiden door op ons synthetisch oefenveld te trainen, maar elk kunstgrasveld is anders", merkt Leko op de webstek van Club Brugge op. "Het zal sowieso toelaten om technisch voetbal te spelen, dat zal ook meespelen in onze keuzes."

"Refaelov is één van de meest technische spelers in de ploeg"

De Kroaat bevestigde dus dat hij rekening zal houden met het kunstgras bij het samenstellen van zijn elftal. En dan is Rafa mogelijk een optie. "Refaelov? Hij is één van de meer technische spelers in de ploeg, samen met Clasie, Vanaken en nog anderen. Maar het is belangrijk om evenwicht te hebben in het team. Met 10 technische spelers kom je er niet", dribbelde Leko slim rond de vraag heen.

De 31-jarige Refaelov verscheen onder Leko in de Jupiler Pro League amper drie keer aan de aftrap. Zeven keer mocht hij invallen. De Israëli is al een tijd terug fit, maar het blijft afwachten of Leko hem nu plots in de basis dropt. Hoop mag Rafa alleszins wel koesteren na de uitspraken van zijn trainer.

Poll: Moet Refaelov vaker aan spelen toekomen?

TAGS  I  Leko  I   Refaelov  I   Club Brugge  I   STVV

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024