Vanden Stock weet nu al dat één iets zal veranderen onder Coucke

Vanden Stock weet nu al dat één iets zal veranderen onder Coucke
Vrijdag 09 maart 2018 - 18:10   I  

Roger Vanden Stock houdt het dit weekend definitief voor bekeken als voorzitter van RSC Anderlecht. Vrijdag gaf de aftredende preses een afscheidsreceptie in het stadion van 'zijn' club, zondag zal hij uitgewuifd worden door 'zijn' publiek. Vanden Stock beseft dat er dingen zullen veranderen onder Marc Coucke, maar is tevreden met zijn opvolger.

"Ik hoop dat mijn opvolger het niet zo moeilijk zal hebben als ik in het begin van mijn carrière”, opent Vanden Stock in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik heb wel vier jaar moeten wachten op de eerste titel, met veel financiële risico’s tot gevolg, maar dat is gelukt."

"Weinigen zullen nog bereiken wat wij hebben bereikt"

Toch kan Vanden Stock trots terugkijken op wat hij heeft verricht sinds 1996. "Ik ben fier om een monument als mijn vader te hebben opgevolgd met elk jaar Europees voetbal en tien titels. Dikwijls geraakten we ook ver in Europa. Ik denk dat ik mijn taak heb vervuld. We hebben iets bereikt wat heel weinigen nog zullen kunnen bereiken in de toekomst."

De aftredende preses sprak ook over de huidige gang van zaken in de competitie. "Momenteel staan we pas tweede, maar dat is nog geen ramp. Ik verwacht dat we Club Brugge nog veel schrik gaan aanjagen in deze play-offs en dat we nog meedoen voor de titel. (mijmerend) Dat zou wel mijn elfde titel zijn…"

Vanden Stock maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn opvolger succes te wensen. “Hopelijk heeft Coucke evenveel succes als de familie Vanden Stock. Ik wens hem veel succes met mijn club. Ik wens Coucke een titel toe één keer om de twee jaar, zoals de familie Vanden stock, en dat hij kan blijven meedoen in Europa", aldus Vanden Stock.

Coucke staat dichter bij de pers

De afscheidnemende voorzitter weet ook nu al dat Coucke één iets in het bijzonder anders zal doen dan hij. "De nieuwe voorzitter zal wel meer met de pers praten. Of dichter bij de pers staan", voorspelde Vanden Stock tot slot nog.

Poll: Wie draagt jouw voorkeur weg?

TAGS  I  Vanden Stock  I   Anderlecht  I   Coucke

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023